Звезда славила после великог преокрета

65

Црвена звезда Телеком је водила битку са мотивисаним противником и слободним бацањима, али је успела да савлада Солнок на веома неугодном гостовању са 77:72. Мађари су оправдали звање сјајне домаће екипе па су и овај пут на крилима веома бучне публике одиграли јако добар меч. Солнок је половином треће деонице имао чак 14 поена вишка (60:46), али је онда чета тренера Радоњића показала право лице и захваљујући агресивној одбрани и знатно бољим решењима у нападу направила велики преокрет.

У тешким тренуцима екипу је покренуо Нелсон, док је Џенкинс још једном показао да је у изврсној форми убацивши 19 поена уз стопроцентни учинак за три поена (4/4). Такође, требало би издвојити и одличан учинак Раденовића који је забележио 13 кошева и седам скокова, од чега чак пет офанзивних, а посебно серију од пет узастопних поена крилног центра црвено-белих којом је донео преокрет својој екипи и вођство од 73:70 на два минута пре краја.

До краја меча је Звезда успешно задржала предност и уписала важну победу упркос веома слабом извођењу слободних бацања (21/38).

Домаћин је веома мотивисано ушао у утакмицу и предвођен разиграним Вореном Солнок је стекао рано вођство 16:10. Улазак Џенкинса потпуно је размрадао црвено-беле, а он је са две тројке вратио своју екипу у игру. На крилима сјајног Американца који је беспрекорно шутирао за три у првом полувремену (4/4) Звезда је успела и да поведе половином другог периода (29:32), али их је веома слаб учинак са линије пенала коштао да то вођство задрже.

Наиме, чета тренера Радоњића је погодила само седам слободних бацања из 19 покушаја у првом полувремену, а једино је Рашко Катић успео да убаци два узастопна бацања.

Чврста одбрана црвено-белих донекле је успела да неутралише слаб проценат шута са линије пенала па су Мађари на полувремену имали само два поена предности (37:35).

Црвено-бели су деконцентрисано ушли у трећу четвритну. На већ постојеће проблеме са слободним бацањима надовезао се и лош шут из игре па је Звезда за седам минута у другом полувремену убацила само девет поена. Слабу игру у нападу Црвене звезде казнио је крило Солнока Војвода са 12 узстопних поена након којих је домаћин повео са 60:46.

У тешким тренуцима за црвено-беле одговорност је преузео Демаркус Нелсон који је наговестио бољу игру своје екипе са пет узастопних поена. Звезда је чврстом одбраном свела Солнок на само три поена у наредних пет минута па су изабраници Дејана Радоњића након поена Нелсона пришли на само два поена заостатка (63:61) половином последњег периода.

Уследила је велика борба, Звезда је задржала чврстину у одбрани, али је Милошевић погодио тешку тројку којом је својој екипи донео четири поена предности (70:66). Ипак, црвено-бели су дотатно појачали агресивност у одбрани, Раденовић је везао пет изразито важних поена, а Катић је погодио бацање и тако заокружио серију своје екипе 8:0 на два минута пре краја.

Звезда је одржавала предност до самог краја, али пенал завршница ипак није изостала. Катић је погодио само једно бацање, док је Џенкинс био оба пута прецизан. Међутим, чврстом одбраном чета тренера Радоњића није пружила шансу Солноку за преокрет и уписала је нову победу, којом ће и после 18. кола остати на првом месту АБА лиге.

Солнок Олај – Црвена звезда Телеком 72:77 (20:20, 17:15, 24:16, 11:26)

Солнок Олај: Симон, Келер 9 (7ск, 6бл), Војвода 18 (4ск), Тот, Ракић 3, Ворен 13 (8ас, 5ск), Бадер 4 (5ск), Ивошев 4, Холидеј 8, Милошевић 8, Лорант 5 (4ск).

Црвена звезда Телеком: Ребић, Лазић 2, Блажич 11, Симоновић 2, Марјановић 4 (9ск), Раденовић 13 (7ск), Катић 6 (4ск), Тејић, Нелсон 16 (6ск, 4ас), Џенкинс 19 (4ас), Стојановић, Драгићевић 4.

Претходни текстПобеда одбојкашица у Панчеву
Следећи текстЗвезда у финалу Купа