Савић: Амбиције су високе, желимо трофеј

38

У Кући ватерпола је данас одржана конференција за медије уочи финалног турнира Купа Србије, који ће на базену Ташмајдан у организацији Црвене звезде бити одржан 25. и 26. јануара.

Пехар брани Црвена звезда која је прошле године победила Партизан Рајфајзен у продужецима.

Црвену звезду је представљао тренер Дејан Савић, Партизан Рајфајзен тренер Владимир Вујасиновић, Војводину тренер Дејан Станојевић а Раднички Кон Тики спортски директор Југослав Васовић.

У суботу, у првом полуфиналу од 18:15 састају се Војводина и Црвена звезда. Два сата касније је дуел између Партизана и Радничког.

Новосађани са пуно елана играју против нас али је јасно да смо велики фаворити. Имали смо четири тренинга са Приморјем у Ријеци. Наше амбиције су високе, желимо да победимо – рекао је Дејан Савић.

Дејан Станојевић је истакао задовољство да Војводина игра у елитном друштву:

Наши ривали спадају у светски крем, међу пет, шест најбољих тимова. Свесни смо реалности. Ипак хоћемо да покажемо добру игру, тражићу од играча да се боре до краја и да не гледају на семафор.

Дуел Радничког и Партизана је дерби полуфинала. Савић је оценио да је тим из Крагујевца у малој предности, Станојевић да је дуел неизвестан.

Владимир Вујасиновић је казао:

И наше су амбиције високе. Покушаћемо да победимо Раднички као прошле године. Недавно смо убедљиво поражени али сам задовољан како смо деловали у прве две четвртине. После смо пали и то ми се није допало. Враћају нам се Дедовић који ће играти са маском и Чучковић који ће имати снаге за десетак минута. Са друге стране због здравствених проблема неће бити Рацкова. И Мандић се потпуно опоравио. Припремали смо се, били на четири тренинга у Солноку тако да очекујем да пружимо добру игру.

Раднички ће, по речима Васовића, бити комплетан:

Опоравили су се Злоковић и Филиповић. Знамо снагу Партизана, неће нас заварати недавна победа на Бањици. Желимо пласман у финале и дуел за пехар. Радимо добро и спремни смо да дамо максимум.

Виктор Јеленић је испред организатора турнира Црвене звезде истакао велику помоћ Секретаријата за спрот Београда.

Улазнице се продају од петка на благајнама Ташмајдана. За сваки од полуфиналних дуела карта је 200 динара, финале је 300 динара уз добијање календара Црвене звезде. Мечеве ће преносити РТС.

Учесници конференције су причали и о стању у клубовима. Најтеже је Партизану. Вујасиновић каже:

Није тајна да је код нас катастрофа и то не само када су плате и стипендије у питању. Тешко је и са одржавањем базена, често смо на другим објектима. Старији кажу да никада није било овако.

Васовић је истакао задовољство условима у Крагујевцу, помоћи града и спонзора констатујући да је клуб тек на почетку,

Станојевић је задовољан условима које клуб има на базену Слана бара али је истакао и проблем што Војводину морају да напуштају играчи и тренери.

Дејан Савић је рекао да је у Звезди стабилна ситуација уз уобичајене проблеме са којима је клуб научио да се бори.

Претходни текстБодови Књазу, Звезди условна казна
Следећи текстВечити дерби у полуфиналу Купа Србије