Звезда поражена у Новгороду

20

Црвена звезда Телеком претрпела је први пораз у другој фази Еврокупа ове сезоне. Бољи од црвено-белих био је Нижњи Новгород резултатом 86:75 који је тако дошао до своје друге победе у групи Л. Чета тренера Радоњића није одиграла у одбрани како уме, а 14 изгубљених лопти и осам промашених слободних бацања било је превише да се савлада веома распуцани домаћин који је убацио чак 12 тројки из 29 покушаја у овом мечу.

Звезда је била равноправан ривал током првог полувремена, а у завршници друге деонице је серијом 14:0 повела са седам поена предности (40:33). Потом је уследио велики пад у игри црвено-белих који су потпуно стали у нападу и дозволили противнику да серијом 15:2 преузме контролу у мечу. До краја сусрета Црвена звезда Телеком се трудила и покушавала, али није успела да се врати резултатски у утакмицу.

Од самог почетка играло се у јаком ритму. Обе екипе су брзо завршавале своје акције, домаћин углавном шутем споља, док су црвено-бели до поена долазили брзом игром или након офанзивног скока који је у тим тренуцима сјајно функционисао.

Крилни играч Нижњег Бабит задавао је велике муке Звезди, убацио је чак 18 поена у првом полувремену (4/5 за три поена) и био је најзаслужнији за серију своје екипе којом је стекла највећих седам поена предности половином друге деонице (33:26).

Међутим, чета тренера Радоњића је тада подигла ниво агресивности у одбрани и то је одмах резултирало са бржом игром у нападу. Одговор на Бебитову тројку имао је Џенкинс, а затим је ван линије 6.75 погодио и Раденовић. Њих двојица су убацили још шест узастопних поена, а после сјајне одбране своју одличну игру у том делу игре крунисао је Нелсон закуцавањем којим је заокружио серију црвено-белих 14:0 (40:33).

Крајем другог и почетком трећег периода дошло је до великог пада у игри Звезде. Црвено-бели нису успели да дођу до коша четири минута. Црну серију је прекинуо Нелсон, али је уследила нова тројка домаћина који су након серије 15:2 стекли девет поена предности (57:48).

Изабраници Дејана Радоњића успели су да узврате серијом 6:0 крајем трећег периода, али су онда деконцентрисано поклонили неколико лопти и дозволили противнику да серијом 14:6 почетком последњег периода па је тако Нижњи дошао до првог двоцифреног вођства (71:60).

До краја меча распуцани домаћин је успео да одржи предност и упише другу победу у другој фази Еврокупа.

Нижњи Новгород – Црвена звезда Телеком 86:75 (20:20, 20:22, 22:14, 24:19)

Нижњи Новгород: Бабурин, Бабит 25 (4ск), Ивлев, Антонов 17, Коробков 12, Квостов, Губанов, Панин 20, Томсон 8 (13ск, 5ас), Рочести 4, Савељев, Пол.

Црвена звезда Телеком: Ребић, Лазић 1, Блажич 4, Симоновић 5, Марјановић 1, Раденовић 14 (6ск), Катић 10, Тејић, Нелсон 22 (6ск, 4ас), Џенкинс 11, Драгићевић 9 (5ск).

Претходни текстШеик Мухамед бин Зајед посетио Црвену звезду
Следећи текстМрђа обрадовао породицу Радосављевић