Маестро Ракочевић

48

Црвена звезда Телеком је у великом стилу отворила Ласт 16 фазу Еврокупа. Црвено-бели су славили у Улму резултатом 100:95 и тако већ на старту направили брејк. Изабраници Владе Вукоичића су су приказали велику борбеност, а посебно поглавље из приче у Улму припада навијачима Црвене звезде. Око хиљаду Делија је током свих 40 минута песмом давало додатну енергију црвено-белима који су им се одужили на прави начин – победом.

Бриљирао је Игор Ракочевић који је убацио 32 поена и још једном доказао врхунску класу, да је играч који прави разлику. Капитен Звезде је погођао из свих позиција када год је било потребно, а посебно је била важна његова тројка средином последње четвртине, као и сигурно извођење слободних бацања у завршници сусрета.

Сјајну ролу је имао и Елтон Браун, који је показао да се полако враћа у форму. Снажни центар је уписао дабл-дабл учинак са 16 поена и 10 скокова, док је Борис Савовић убацио 17 кошева. Изабраници Владе Вукоичића су поново показали да су сјајна сакачка екипа, па су меч завршили са чак 37 скокова (25 је имао Улм), од тога 14 офанзивних. Црвено-бели су били веома сигурни и у шуту, за два поена 53 одсто (23/43), за три фантастичних 50 одсто (8/16), а са линије пенала 81 одсто (30/37).

На самом почетку утакмице црвено-бели су имали доста проблема са организацијом напада, па је Улм након три минута игре водио са 7:0. Међутим, изабраници Владе Вукоичића нису клонули већ су сјајном одбраном и знантно бољим решењима у нападу, након тројке Игора Ракочевића преузели вођство (14:11). Капитен Црвене звезде је наставио са решетањем противничког коша, па је већ у првој четвртини на свом конту имао 10 поена. Улм је у тим тренуцима у игри одржавао шут за три поена јер је домаћин убацио четири тројке из десет покушаја.

Почетак друге четвртине протекао је у знаку Вука Радивојевића. Заменик капитена је погодио три везане тројке и тако најавио серију која је уследила. На рафал сјајног Радивојевића надовезали су се Елтон Браун и Мајкл Скот па су црвено-бели серијом 15:2 дошли до највеће предности у мечу 38:27. Уследило је неколико минута слабије игре изабраника тренера Вукоичића па је домаћин на три минута до краја друге четвртине пришао на минус пет (42:37). Ипак, црвено-бели су поново одбили налет Улма и новом мини-серијом 6:2 на велики одмор отишли са девет разлике (48:39). Треба напоменути сјајну одбрану центарске линије Црвене звезде Телеком која је у потпуности зауставила најбољег играча Улма, Џона Брајанта, на свега два поена у првом полувремену.

Улм је предвођен Џетером веома добро отворио друго полувреме и након четири минута игре су пришли на свега четири поена разлике (52:48). Ипак, тајмаут који је затражио Влада Вукоичић је употпуности размрдао његове изабранике и Звезда је одговорила серијом 13:6 којом је вратила двоцифрену предност.

Црвено-бели су нешто слабије ушли у последњу четвртину, што је домаћин искористио и серијом 7:0 пришао на свега три поена заостатка (71:68). Тада је на сцену ступио поново капитен Ракочевић који је са пет везаних поена одбио налет Улма. Међутим, домаћин се није предавао и поново је смањио разлику на три поена. Уследила је тројка Савовића, а већ у следећем нападу преко руке је тројку погодио фантастични Ракочевић за 84:77. Улм се није предавао и преко Брајанта су покушавали да угрозе вођство црвено-белих. Али, изабраници Владе Вукоичића су остали мирни у завршници па су прецизним извођењем слободних бацања дошли до сигурне победе.

Црвену звезду Телеком следећи изазов очекује у недељу, када ће црвено-бели у Пиониру од 17 сати дочекати Цедевиту. Изабраници Владе Вукоичића ће следећи меч у Еврокупу одиграти следеће среде, када ће у Београд стићи састав Галтасараја.

Улм – Црвена звезда Телеком 95:100 (22:23, 17:25, 19:21, 37:31)
Улм: Масон-Грифин, Гунтер 15, Бец, Јенке, Теис 8, Реј 19, Хеберлеин, Естеркамп 16, Воц 2, Шветелм2, Џитер 8, Нанкивил 5, Брајант 20 (12ск).
Црвена звезда Телеком: Цветковић, Браун 16 (10ск), Суботић 4, Ракочевић 32, Лазић 2, Симоновић 3, Савовић 17 (6ск), Катић 6 (5ск), Радивојевић 13 (7ас), Нелсон 2 (5ас), Скот 5.

Претходни текстВатерполисти Звезде потопили Олимпијакос
Следећи текстШеик Мухамед бин Зајед посетио Црвену звезду