Звезда срушила Задар

38

Кошаркаши Црвене звезде тријумфално су завршили 2012. годину. У лепој амтсфери дворане „Пионир“ пред око 7000 гледалаца, црвено-бели су у занимљивој представи 88:79 (21:22, 23:15, 18:21, 26:21) успели да надиграју екипу Задра.

Наш тим солидно је отворио меч 15. кола АБА лиге. У уводним минутима сусрета доминирао је Рашко Катић. Искусни центар убацио је осам везаних поена и на тај начин довео Звезду до лепе предности. Да је успео да задржи концентрацију са линије слободних бацања (промашио првих 7 покушаја) искусни центар имао би још бољи учинак. Задар је пре свега солидним процентом шута са полу-дистанце и ван линије 6, 75 успео да одбије почетни налет црвено-белих, сустигне предност и остане активно у утакмици. Већ у првој четвртити, Влада Вукојичић у игру је увео чак 11 играча. У потрази за расположеном петорком, способном да пре свега одговори дефанзивним задацима, стратег екипе са Малог Калемегдана доста је комбиновао.  Гости су само на моманте успевали да озбиљније припрете. Сјајном ролом Нелсона и Катића, у последњим минутима првог полувременам српски представник у АБА лиги на одмор је отишао са плусом од седам поена.

У наставку је виђена кошарка са више темпа и трчања. Сам старт обележили су брзи напади са реализацијом у првим секундама. Звезда се у таквој поставци снашла много боље. Ракочевић је погодио неколико шутева, на то се тројкoм надовезао и Суботић, па је већ на половини ове деонице, предност стигла и до максималниих 13 поена. Да су у тим моментим домаћи успели да зауставе Ромеа Тревиса, питање победника било би решено. Американац је доминирао, рафално погађао из свих позиција и вратио госте у игру. На минут пред крај треће четвртине, после једне дискутабилне одлуке арбитара и досуђене техничке грешке  публика је бурно негодовала. На тренутак се чинило да ће гости по други пут ове сезоне напустити терен „Пионир“. Први су у тунел кренули Ален и већ поменути Тревис. Брзом рекацијом клупе Задра али и помоћног тренера Црвене звезде Милана Гуровића, Америкацни су се вратили на паркет и утакмица је могла да се настави.

У последњој деоници Ракочевић је наставио да решета sa лакоћом стигао до 22 поена, покренуо цео тим и капитнески одвео Звезду до још једног тријумфа у регионалном такмичењу. Поред њега, треба истаћи и Катића и Суботића. Високи првотимици тима Владе Вукојичића завршили су сусрет са 15 односно 12 убачених кошева.
После нешто лошијег старта, наш тим је одиграо сјајно у АБА лиги и у ЕК. Црвено-бели су показали да имају квалитет и да ће ово бити сезона радости за армију навијача.

Црвена звезда ДИВА – Задар 88:79 (21:22, 23:15, 18:21, 26:21)
Дворана: Пионир. Гледалаца: 7000. Судије: Јавор, Војиновић, Петек
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДИВА: Цветковић 8, Браун 4, Суботић 12, 5ск, Ракочевић 22, шут из игре 8/15, 2ск, 3ас, Митровић, Лазић 3, Симоновић 5, Савовић 4, Катић 15, Радивојевић 2, Нелсон 9, 6ас, Скот 4, 9ск.
ЗАДАР: Ален 6, Тревис 25, 11ск, Санго, Каштропил 8, 8ск, Делаш 7, Рамљак 10, Бркић 9, Красић 6, Батур, Врбанц 5, Простран 2, Бургасон 1.

Претходни текстЗорана блистала у Купу
Следећи текстЏајић: Желим европску Звезду