Црвено – бели јесењи прваци

36

Ватерполисти Црвене звезде славили су над Радничким из Крагујевца у осмом колу Прве А лиге. Победом над Радничким, Црвена звезда остала је непоражена у домаћем шампионату док су Крагујевчани доживели први пораз. Амбијент на безену „Ташмајдан“ био је ветар у леђа за наш тим  који је одлучно кренуо ка нововом тријумфу.

Изабраници Дејана Савића ослабљени неиграњем Николе Рађена успели су наметну свој темпо од самог старта меча. Организовани напади и агресивна одбрана обезбедили су четири гола предност нашим ватерполистима. Тако су Крагујевчани у првој четвртини успели само једном да затресу мрежу Дениса Шефика. На почетку друге четвртине ватерполисти Радничког успевају да постигну још два поготка и да се колико толико врате у меч. Након одмора, црвено – бели настављају  са добром игром како у одбрани тако и у нападу, и успевају да вежу серију од 4 – 1 и домогну се предности. Код ватерполиста Радничког била је приметна нервоза, која је условила низу грешака. Крагујевчани нису успевали да успоставе мирноћу, и  без идеје да преокрене резултат. Црвено – бели заслужено долазе до победе, и са максималним учинком заузимају лидерско место на табели.

Ватерполиста нашег тима Борис Вапенски истиче да је победа над Радничким веома битна јер обезбеђује лидерско место на табели, као и лакшег противника у полуфиналу купа.

Цео тим је одиграо одлично. Одбрана и напад су финкцијонисали феноменално. Након пораза од Олимпијакоса, успели смо да се вратимо и спремимо за важан меч са Крагујевчанима. Задовољан сам победом и захвалан навијачима на подршци – казао је Вапенски.

Претходни текстОдржана седница Скупштине
Следећи текстЗорана блистала у Купу