Звезда опет славила у дербију

29

Други по реду овосезонски дерби „вечитих ривала“ у одбојци, припао је опет нашим одбојкашима. Црвено – бели су пред око 300 гледалаца у хали „Шумице“ победили Партизан резултатом 3:1 (25:18, 25:13, 23:25,25:8 ).

Први сет одбојкаши нашег клуба су знали да нападну, али су и противници знали да узврате. Ипак изабраници Душка Николића показали су зашто су екипа која више од годину дана не зна за пораз. Крај првог сета припао је црвено – белима, 25:18 . Други сет протекао је слично као први. Наши одбојкаши су доминирали на терену и успели да освоје други сет убедљивим резутатом, 25:13.

Трећи сет био је неизвестан. Црвено – бели као да су се опустили и дозволили противнику да дође до вођства. Ипак, успевају да прате резултат и да се враћају у игру. Виђена је резултатска клацкалица, тимови су се смењивали у вођству, али су противници ипак успели да освоје трећи сет резултатом 25:23.

Након изгубљеног сета, црвено – бели су одлучно крећу ка  новој победи, и граде предност до самог краја. Сам почетак четвртог сета протекао је у доминацији наших одбојкаша. Звезда је се вратила у меч и наметнула свој ритам. Предност је расла, па су у црвено – бели у једном тренутку водили са 13 разлике. Тренер гостију је покушао да унесе промене на тајм – ауту, али му није полазило за руком. Крајњи резултат био је 25:8. Одбојкаши Црвене звезде дошли су до новог тријумфа у домаћем шампионату, а најефикаснији актер на дербију био је Душан Петковић који је успео да забележи 27 поена.

Претходни текстЗвезда наставила доминацију
Следећи текстЗвезда данас, звезда сутра