Грешке одвеле Звезду у пораз

31

Кошаркаши Црвене звезде поразом су завршили такмичење у првом кругу Евро Купа. У сјајној атмсфери дворане „Пионир“ изабраници тренера Вукојичића нису успели да савладају неугодну екипу Кахасола. Гости из Севиље славили су резултатом 70:76.

За разлику од претходних пет мечева у овом такмичењу, тим са Малог Калемегдана, вечерас није блистао. Борбеност није изостала, али су лоше одлуке у нападу и неколико пропуста у одбрани нашу екипу коштале тријумфа. Кахасол је добро отворио сусрет сигурном игром и дугим нападима, гости су успевали да одбију нападе Звезде. У неколико наврата, црвено-бели су преко расположеног Скота успевали да ухвате прикључак, али је недостатак концентрације поново много коштао домаћина. Сваки пут када су поени били преко потребни, реализације је изостала.

Екипа тренера Вукојичића до своје препознатљиве игре стигла је тек у последњој деоници. Црвено-бели су стегли у одбрани и за само неколико минута успели да готово преполове резултат. На три минута до краја предност Кахасола износила је само четири поена. Искусни Ракочевић преузео је одговорност, али капитен нашег тима није успео да реализује неколико битиних шутева. Када се на то надовежу и почетничке грешке Суботића у раној фази напада, било је јасно да наш тим неће успети да преокрене резултат.  Најбољи у редвима шпанске екипе био је Лука Богадановић са 16 убачених поена. Са друге сртане црвено-беле предводио је Катић са 14 постигнутих кошева. Скот је добро почео сусрет, али је изостао његов учинак у наставку, па се Американац зауставио на 10 постигнутих поена.
Овим поразом наш тим није изгубио много. Црвена зввезда је прва у групи. У Топ16 фази Евро Купа, црвено-бели сусрешће се са Улмом, Галатасарајем и Униксом.  Звезду очекује тежак али не и недостижан задатак.

Црвена звезда ДИВА: Цветковић 3, Браун 5, Суботић 2, Ракочевић 8, Митровић, Лазић 6, Симоновић 7, Савовић 6 (8ск), Катић 12 (5ск), Радивојевић 5, Нелсон 6 (4ск, 4ас), Скот 10.
Кахасол: Тепић, Тригеро 11 (7ск), Есбури 4, Бурјанадзе, Саторански 10 (8ас), Балвин 4, Вилијамс 7, Састре 8, Богдановић 16 (5ск), Холанд 14, Радичеви 2.

Претходни текстБутулија: Борим се за свој клуб
Следећи текстСет за опроштај од Лиге шампиона