Пољакиње славиле у Шумицама

47

Одбојкашице Црвене звезде претрпеле су пети пораз у Групи Ф ЦЕВ Лиге шампиона, по други пут ове сезоне савладале су их играчице Фарко Мушине 3:0 (25:19, 25:17, 25:20).

Пољакиње су освојиле три бода у Београду за 76 минута игре. Црвено-беле ни у шестом окршају са овим ривалом, против Фарко Мушине играју трећу сезону у низу у групној фази елитног клупског такмичења, нису успеле да тријумфују. У првом сету гошће су диктирале ритам, напад Пољакиња предводила је хрватска интернационалка Сања Поповић. Факро Мушина је имала резултатски вишак, црвено-беле су стизале предност ривала али нису успевале да направе преокрет. После 18:17 за гостујући тим уследила је серија од четири везана поена, није помогао ни тајм аут тренера Павлићевића. Фарко Мушина је рутински привела сет крају 25:19.

Гошће су доминирале у другој деоници. Отвориле су је са 8:1, имале су високу предност Пољакиње и на другом техничком тајм ауту 16:9. Без већих проблема су дуплирале предност у сетовима – 25:17. Црвено-беле су консолидовале редове у трећој деоници, водиле 8:6 на првом техичком тајм ауту, међутим, брзо су одговориле гошће. Направиле су серију од 6:1 и са пет поена вишка отишле на други обавезни одмор – 16:11. Звезда није, у наставку успела да паприра ривалу, који је по шести пут славио тријумф у окршају са шампионкама Србије.
Одбојкашице Црвене звезде шесту, последњу, утакмицу у Групи Ф играју 11. децембра, гостоваће азербејџанској Локомотиви из Бакуа.

Претходни текстПротив Орлеана, уз директан пренос
Следећи текстПионири настављају са одличним играма