Црвено – бели славили против Ђердапа

46

Одбојкаши Црвене звезде дошли су до новог тријумфа над Ђердапом у 7 . колу Винер Штедише Супер лиге. Црвено – бели савладали су Ђердап резултатом 3:0 ( 30:28, 16:25, 29:25, 19:25).

Почетак првог сета обелжила је резултатска клацкалица у којој су бољи били Кладовчани. Пред око 2 000 гледалаца у Спортском центру „Језеро“ вођени сјајном подршком са трибина, одбојкаши оба тима приредили су прави спектакл. Ђердап је пропустио да из шест сет лопти дође до предаха, али је шестом све решено у том делу меча. Након освојеног првог сета, Кладовчани су ушли нешто растерећеније али са мање опреза у други.  Драган Светозаревић био је један од главних играча у редовима Ђердапа. Искусни Светозаревић задавао је доста мука црвено – белима, али су изабраници Душка Николића успели да зауставе нападе у другом сету, који су освојили. Наставак утакмице, екипа из Љутице Богдана колико – толико држи под својом контролом, а играчи из  Кладова све теже успевају да користе предност домаће публике.

Трећи и четврти сет Звезда је успела да заврши у своју корист. Све јачи напади преко Митића и Петровића добијају позитиван епилог. Јаковљевић, Стоиловић помажу својим саиграчима у потпуном „рушењу“  блока Кладовчана, који су до краја меча успевали само да искористе неке од грешака које су правили црвено – бели.

На крају меча одбојкаши оба тима приказали су огроман квалитет и жељу за победом. Ђердап је играо одличну одбојку од почетка сезоне и није изгубио ни један меч. Црвена звезда дошла је с намером преузме од Кладовчане лидерство на табели и у томе су успели.

Ђердап – Црвена звезда 1:3 (30:28, 16:25, 19:25, 19:25)
Дворана: СРЦ „Језеро”. Гледалаца: 2.000. Судије: Иван Лазаревић (Шабац) и Дејан Рогић (Ужице). Трајање меча: 110 минута.
ЂЕРДАП: Шкундрић (либеро), Адамовић 1, Ивковић 6, Баста 10, Миросављевић 9, Крсмановић 7, Даутовић, Томић, Јухас, Пантић, Светозаревић 22, Опачић 1. Тренер: Милан Тошић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић, Перић, Стоиловић 14, Гмитровић, Милутиновић 7, Јаковљевић 22, Митић 7, Петковић 24, Брковић, Ћелић 9, Буцуљевић, Вујић (либеро). Тренер: Душко Николић.

Претходни текстМурдрински спасио Звезду
Следећи текстМарић тријумфовао на Ади