Мурдрински спасио Звезду

66

Навијачи Црвене звезде славе Огњена Мудринског! Слобода је имала предност, водила до 84. минута, а онда су кола кренула низбрдо по чету тренера Љубише Стаменковића. Судија Мајо Вујовић је искључио Славка Марића због приговора (други жути картон), а одмах после тога Мудрински је изједначио. Када је већ деловало да ће реми бити дефинитиван на овом мечу, Мудрински је у трећем минуту надокнаде донео победу Београђанима – 2:1.

Одмах на старту меча Мудрински је пропустио колосалну шансу. Извео је Ненад Милијаш корнер, бивши нападач Јагодине је био најспретнији у казненом простору домаћина, али је његов ударац завршио на пречки гола Дејана Ранковића.
Као и на претходне четири утакмице Звезда је прва примила погодак. У 26. минуту је Дарио Пурић искористио одличан центаршут и главом савладао Бобана Бајковића из непосредне близине. Поготку је претходила грешка Уроша Спајића, који је после добре интервениције наставио да се залеће на противничког играча, оставио тако разређену одбрану свог тима, што је момак из Славонског Брода искористио.
До краја првог полувремена Ужичани су вребали шансу из другог плана, Тијаго и Пурић су правили доста проблема вицепрваку, којем је леви бок одбране најблаже речено, деловао слабо у односу на остатак тима.
Мало је недостајало у финишу првог дела да Звезда ипак дође до гола. Ранковић, који после меча носи епитет трагичара, је пролетео у празно, на другој стативи је остао Лука Милуновић, али је његов ударац уместо у голу завршио у спољнем делу мреже.

Како је почело прво полувреме, на исти начин је започето и друго. Поново се у шанси нашао најбољи фудбалер меча Мудрински, али је опет био без среће. Почело је да се закувава на „Беглуку“ од 53. минута. Поприлично несигурни Вујовић није санкционисао ударање Милана Јовановића, који је шаком у лице ударио Тијага, а то је био увод у каснију „картонијаду“ за домаћине. Бразилац је приде добио картон због приговора.
После сат времена игре тренер гостију Александар Јанковић је решио да се коцка и бацио је све карте у напад. Уместо задњег везног Луке Миливојевића стратег вицепрвака је у ватру бацио Натанијела Асамоу.
Колико Ранковић сноси кривицу за пораз свог тима, толико су криви и Тијаго и Пурић. У размаку од минут и по, двојица фудбалера домаћина су себичношћу упропастили стопостотне шансе. Прво је Бразилац извео одличан соло продор, имао Пурића на другој страни, али је решио да сам заврши акцију и прилика је пропала. Исто тако је поступио и Пурић неколико секунди касније. Уместо да дода лопту Предрагу Ранђеловићу, који се извукао из офсајд позиције, шутирао је, а Бобан Бајковић је лако скратио угао и зауставио ударац.

У 82. минуту дошло је до искључења Славка Марића. Асамоа је прошао по десној страни, чини се избацио у гол аут лопту кроз ноге играча Слободе, али је Вујовић показао на ударац из угла. Марић је изгубио живце, протествовао је, а арбитар му је показао пут у свлачионицу.
Одмах после тога Звезда је дошла до изједначења. Марко Вешовић је убацио у петерац, Ранковић је очајно интервенисао и практично спустио лопту на ногу Милуновића. После ударца младог репрезентативца, лопта је закачила Мудринског и завршила у мрежи.
Три минута пре краја Мендеш Каду је ушао са клупе уместо Милуновића. Био је то повратак Бразилца после вишемесечног одсуства.
Звезда је у надокнади времена стигла до три бода. Вујовић је продужио меч за пет минута, а у трећем је Мудрински по трећи пут (Хајдук, Раднички Ниш) освојио бодове за црвено-беле. Поново је Ранковић погрешио, „испао“ без потребе, а нападач је главом постигао свој седми гол ове сезоне.

Слобода Поинт – Црвена звезда 1:2 (1:0)
Стадион: „Беглук“. Гледалаца: 9.000. Судија: Мајо Вујовић. Жути картони: Кнежевић, Ранђеловић, Бељић, Пурић, Тијаго, Марић, Ћулибрк – Младеновић, Милуновић, Мијаиловић, Јовановић.
Црвени картон: Марић
СЛОБОДА: Ранковић, Василић, Гојковић, Ћулибрк, Марић, Кнежевић, Ловрић, Пурић (од 78. Стајић), Бељић, Тијаго, Ранђеловић (од 86. Крстић).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Вешовић, Спајић, Јовановић, Младеновић, Мијаиловић, Миливојевић (од 59. Асамоа), Лазовић (од 71. Димитријевић), Милијаш, Милуновић (од 87. Каду), Мудрински.

Претходни текстПобеда Звезде у Лајковцу
Следећи текстЦрвено – бели славили против Ђердапа