Одбојкашице одиграле борбено против Динама

63

Одбојкашице црвене звезде поражене су у утакмици четвртом колу групе Ф Лиге шампиона која се играла у „Шумицама“. Црвено – беле су у реванш мечу поражене резултатом 3:1 (26-24; 18-25; 16-25; 20-25) али су се одлично показале и успеле да узму први сет искусним Московљанкама.

Изабранице Ратка Павличевића добро су почеле утакмицу. На старту је све добро функционисало, а посебно су се истакле либеро нашег тима Теодора Пушић, која је успела да извуче пар поена својим пријемом у пољу. Најефикаснија на мечу била је повратница у редове црвено – белих Николина Лукић која је успела да забележи 15 поена. Велики допринос у игри током целе утакмице дала је Ана Бјелица.
Највеће узбуђење на утакмици, присутни у „Шумицама“ могли су да виде у првом сету, где су наше одбојкашице парирале противнику. Сјајним сервисима истакла се Јулија Миловић, а Љубица Кецман је дала допринос одличном игром у блоку. Са друге стране, Динамо је у својим редовима имао искуство. Наташа Осмокорић била је покретач екипе. Обмочајева и Акулова само су неке од одбојкашица екипе из Русије које играју на врхунском нивоу. Даљи ток меча прошао је у знаку предности коју је Динамо „градио“ током сетова. Поени су се ређали, а наше одбојкашице су се носиле са великим клубом, који је чак 11 пута био првак Европе.
На крају утакмице видео се осмех на лицима одбојкашица оба тима, које су спортским поздравом ставиле тачку на овај сусрет. Наше одбојкашице немају за чим да жале. Достојанствено су се бориле са изабраницама Светлане Илић, које су на крају меча похвалиле борбеност црвено – белих девојака.
 
Црвена звезда – Динамо 1:3 (26:24, 18:25, 16:25, 20:25)
Дворана: СЦ „Шумице“. Гледалаца: 300. Судије: Силвијан Лунгу (Румунија) и Марко Сејфрид (Словенија). Трајање меча: 99 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић 10, Бјелица 13, Стевановић 9, Кецман 10, Лукић 14, Миловић 5, Пушић (либеро, 30 пријема, 2 гр), Будровић. Нису играле: Маринковић, Војнић-Пурчар, Симић, Кубура. Тренер: Ратко Павличевић.
ДИНАМО МОСКВА: Морозова 14, Марченко 17, Обмочајева 19, Осмокровић 8, Кривец 10, Акулова 5, Јежова (либеро, 18 пријема, 3 гр), В. Гончарова 1, Маркова 1 (5-1). Нису играле: Макараова, Жадан, Јагофина. Тренер: Светлана Илић.

Претходни текстЗвезда дочекује Динамо Сасари
Следећи текстШок на Маракани