Јанковић и Милијаш спремни за дерби

42

У суботу, 17. новембра од 19 часова на Маракани ће се играти 143.дерби по реду. Страсти су се већ захуктале , све је спремно да утакмица почне .  Тренер Црвене звезде, Александар Јанковић, је оптимиста пред сутрашњу утакмицу.

Иза нас је тежак период, који је увек такав кад Црвене звезда губи. Сад нам је потребан мир, који смо добили  у Ковилову, где се од синоћ налазимо у карантину. Презадовољни смо условима који су нам пружени тамо.
После два узастопна пораза, које је Црвена звезда забележила од екипа Јагодине и ОФК Београда   створила се чудна атмосфера у клубу, али и то се полако поправља. Дерби је специфична утакмица која увек носи додатну мотивацију.
Дерби је увек посебан мотив за све. Партизан има низ од 10 победа и бежи нам на табели осам бодова. Уколико би победили у овом дербију, та разлика би се смањила, што би пуно значило у даљој борби за титулу. У првенству је све могуће, тек је новембар има још доста да се игра до краја.
Стручни штаб  и играчи су имали разговор са легендом клуба,  Драганом Џајићем, који тренутно обавља функцију в.д. председника.
Обавили смо разговор  са Драганом Џајићем. Он нам је пружио подршку, која свакако пуно значи, пре свега младим играчима, неки од њих су га том приликом тек упознали и били су одушевљени.
Традиција каже да клуб који је први на табели у  јесењем делу првенства  је увек  побеђивао у вечитом дербију. Тренера Јанковић на то има своје виђење ствари.
До сада смо срушили разне традиције, биле оне угодне по нас или не. Тако је било и са Јагодином, кад је традиција била на нашој страни.  Код  дербија не постоје правила. Ту се ради о специфичној утакмици, где сва правила падају у воду– закључио је шеф струке црвено-белих Александар Јанковић.
Капитен тима Ненад Милијаш је изнео своја очекивања пред  143.дерби.
Дерби је најважнија утакмица у Србији. Знамо сви колико је ово битна утакмица и шта би победа значила. Сви играчи су спремни и једва чекамо да сама утакмица почне.
На питање да ли ће постићи гол из слободњака, као што је већ чинио каже:
Волео бих да се намести таква ситуација,  да ја шутирам  слободњак и кад бих  постигао гол то би заиста било лепо– закључио је Милијаш.
Капије стадиона ће бити отворене од 16 часова. Позивају се навијачи да дођу у што већем броју и пруже подршку свом тиму  у фер, спортској атмосфери.

Претходни текстДинамо надиграо црвено-беле
Следећи текстЗвезди припао дерби против Војводине