Црвено – белима 300. утакмица у еврокуповима

50

Кошаркаши Црвене звезде отпутовали су у Шпанију, где ће одиграти 300. утакмицу у Еврокупу. У својој историји Звезда се такмичила у куповима од којих је освојила Куп победника купова 1974. године. На претходних 299 utakmica црвено – бели уписали су 162 победе, 135 пораза, а два меча одиграли су нерешеним резултатом.

Центар црвено – белих Рашко Катић истакао је да слабији резултати Кахасола у АЦБ лиги не би смели да заварају. Он је додао да ће сигурно бити мотивисани пред својом публиком, али и са дозом притиска јер желе да победе. Црвена звезда је у победничком ритму, и свака утакмица у Еврокупу је прича за себе.
Изабраници тренера Владе Вукојичића играће у Севиљи са комплетним саставом. Вукоичић је истакао да Кахасол у АЦБ лиги игра испод очекивања. Играју доста променљиво са доста осцилација, али пошто се ради о екипи из Шпаније, из најјаче шпанске лиге, сигурно је да поседује квалитет. Кшаркаши Кахасола играју доста агресивно, са што мање позиционе игре. Добро су покривени на свим позицијама, имају играче који су веома физички спремни – рекао је тренер наше екипе. Вукоичић је на крају изразио поштовање према противнику, и задовољство што после добрих резултата који утичу на морал екипе, тим улази у утакмицу са добрим расположењем.
Утакмица између Црвене звезде и Кохасола је на програму у среду од 20 часова и 30 минута.

Претходни текстРукометаши се сликали за календар
Следећи текстТур преслишао Звезду