Маестралној Звезди први вечити дерби

121

Кошаркаши  Црвене звезде славили су у првом овосезонском вечитом дербију. Наш тим у потпуности је надиграо Партизан и резултатом  78:92 (28:22, 25:17, 19:14, 20:25) стигао де веома важног тријумфа. 

Сјајно кошаркашко вече за све навијаче црвено-белих. Од првог минута утакмице наша екипа наметнула је свој темпо игре. Партизан ни једног тренутка није могао да се навикне на чврсту одбрану екипе тренера Вукојичића. Јак пресинг и притисак на линију додавања уродили су плодом. Из сјајне дефанзиве, долазили су добри напади и лака завршница, па је из минута у минут предност расла.

 Центарска линија је вечерас била сјајна. Браун и Савовић представљали су нерешиву енигму за вечитог ривала. Црвено-бели су домаћину највише проблема задавали на скоку. И после промашаја, захваљујући велико борбености лопта је била у рукама наших играча. Када се на то надовеже висок проценат шута из игре било је јасно да ће Звезда успети да дође до великог тријумфа. Почетком друге четвртине после поготка Ракочевића наша екипа кренула је фуриозно. Расположени Скот и Нелсон „затрпавали“ су кош вечитог ривала.  Партизан ни у једном сегменту игре није могао да парира црвено-белима. Сјајна партија за великих плус 14 на крају првог полувремена.

У наставку утакмице, екипа тренера Вујошевића покушала је да се резултатски врати, али је наш тим успео да одбије сваки напад. Паметна игра са пуно додавања и спуштања лопте под кош, одвела је Звезду до лаганог тријумфа.

Најбољи у тиму тренера Вукојичића био је Да Маркус Нелсон са 20 убачених поена. Остали су одлични распоредили кошеве. Довецифрени су били још Ракочевић (10), Браун (15) и Савовић (14).
Одлична представа црвено-белих у првом дербију сезоне може да буде велики мотив за утакмице које следе. Звезда из сусрета у сурет подиже форму и тек се очекују добре партије Ракочевића и екипе.

ПАРТИЗАН МТ:С – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДИВА 78:92 (28:22, 25:17, 19:14, 20:25)
Дворана: „Пионир“. Гледалаца: око 5000. Судије: Пукл (Словенија), Радовић (Хрватска) и Војиновић (Србија).
ПАРТИЗАН МТС: Томас, Милутинов, Вестерман 12, Лучић 11, Милосављевић 10, Гагић 6, Мусли 2, Чакаревић 2, Ђекић 2, Гордон 3, Анђушић 7, Бертанс 23.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Цветковић, Браун 15, Суботић 5, Ракочевић 10, Митровић, Лазић, Симоновић 3, Савовић 14, Катић 8, Радивојевић 4, Нелсон 20, Скот 13.

Претходни текстСјајан Зоранин деби у Бундеслиги
Следећи текстСиловито на противнике