ЗАКСА Кеђержин у Шумицама

67

Одбојкаши Црвене звезде у уторак, 30. октобра, играју други меч Групе Ц ЦЕВ Лиге шампиона 2013, у дворани Шумице угостиће пољски ЗАКСА Кеђержин.

После пораза у Италији, на премијери у елитном клупском такмичењу, црвено-беле очекује прва утакмица пред домаћом публиком.

Душан Петковић, коректор српског шампиона, нада се да ће трибине бити испуњене јер љубитељи одбојке у Београду имају прилику да на делу виде један од најбољих тимова у Европи.

Волео бих да имамо и подршку публике. Свестан сам да немамо навијаче, али долазак Кеђержина, свих ривала који су у нашој групи, је одлична прилика за људе који воле одбојку да гледају квалитетне тимове. Из Италије носим лепа искуства, када смо играли против Трентина, дворана је била испуњена, гледаоци су направили сјајан амбијент. Било би лепо да и Звезда може да рачуна на такву подршку – рекао је Петковић и позвао публику у Шумице.

О ривалу, ЗАКСА Кеђержину, тренутно лидеру пољског шампионата, а прошле године трећепласираном тиму у домаћем првенству, Душан Петковић има само речи хвале.

Апсолутно смо свесни снаге и квалитета ривала, Кеђержин долази из врло јаког првенства а то је тек један показатељ могућности ове екипе. Ако се погледа ростер види се да су све позиције одлично покривене, дизач Загумни је мозак екипе, имају фантастичне блокере, коректора Рузијеа, у ствари , не знам да ли имају слабо место у тиму?!. По мом мишљењу пласираће се међу четири ове сезоне у Лиги шампиона – сматра први нападач српског представника у елитном клупском такмичењу

Нисам био срећан када смо Пољаке извукли у жребању али шта је ту је, знали смо да нема лаких ривала у Лиги шампиона. Нема смисла обећавати било какав резултат, играмо без оптерећења, нису нам постављени никакви циљеви у овом такмичењу, осим добре игре. Трудимо се да подижемо квалитет наших партија. Мислим да нисмо разочарали против Трентина, ако, у односу на ту утакмицу, против Кеђержина не поновимо исте грешке, можемо очекивати добар меч. Имамо ту малу предност, у виду домаћег терена, волео бих да свакоме буде тешко да из Шумица однесе бодове – рекао је на крају Душан Петковић, коректор Црвене звезде.

Црвена звеза ће угостити ЗАКСА Кеђержин у другом мечу Групе Ц у уторак, 30. октобра. Утакмица почиње у 20 часова у дворани Шумице.

ГРУПА Ц

Прво коло: Трентино – Црвена звезда 3:0 (25:18, 25:17, 25:20), ЗАКСА Кеђержин – Тур 3:0 (26:24, 25:19, 25:16).

1. ТРЕНТИНО 1 1 0 3:0 3
2. ЗАКСА КЕЂЕРЖИН 1 1 0 3:0 3
3. ТУР 1 0 1 0:3 0
4. ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1 0 1 0:3 0

Друго коло: Црвена звезда – ЗАКСА Кеђержин (30. октобар, 20 часова), Тур – Трентино (1. новембар, 19 часова).

Претходни текстГалатасарај тестира Звезду
Следећи текстЗвездини шампиони