Прва победа у гостима

40

Црвена звезда ДИВА је победила МЗТ. И, то је једино што је битно и што ће се памтити са гостовања црвено-белих у Скопљу. Звезда је поново имала много осцилација, током већег дела меча имала је испод 50 одсто реализације са линије слободних бацања, није било умирања у лепоти игре, али победи се у зубе не гледа.

Изабраници тренера Владе Вукоичића испинили су циљ, на врућем гостовања у Скопљу су успели да тријумфују и то би могло да буде прекретница у наставку сезоне за црвено-беле. Ипак, оно што би требало да брине тренера Вукоичића је несхватљив пад који се поново догодио у трећој четвртини. Звезда је у том периоду била без коша пуних шест минута, а МЗТ је направио серију 13:0. Ракочевић је одбио тај налет Македонаца, а у последњој деоници кључне поене постигао је Вук Радивојевић за тријумф Звезде 75:60.

Од старта меча црвено-бели имали су проблем са линије пенала. Очигледно је да нашим кошаркашима недостаје самопуздаања, да се несигурност увукла у редове црвено-белих и то их је пратило током читавог меча. У првој деоници било је доста пропуста у одбрани, МЗТ је имао много отворених шутева и захваљујући доброј реализацији иза линије 6,75 домаћи су одржавали минималну предност.

Највеће вођство МЗТ је имао средином друге четвртине 30:26, али онда је уследио период одличне игре Београђана. Звезда је направила серију 19:4 и тако стекла убедљиву предност (34:47). Међутим, то вођство као да је задовољило црвено-беле. Звезда је веома лоше отворила друго полувреме, МЗТ је направио серију 13:0 за уводних шест минута и стигао до изједначења. Кошгетерски пост црвено-белих прекинуо је капитен Ракочевић па је Звезда поново дошла до вођства од девет поена 47:56. Када се чинило да су изабраници тренера Вукоичића обезбедили тријумф, уследио је нови пад у последњој чевтртини, за четири ипо минута само је Вук Радивојевић погодио једну тројку, а то је омогућило екипи из Скопља да приђе на пет поена минуса (54:59). Али, оптерећени личним грешкама домаћи нису имали снаге за преокрет.

Вукоичић је успешно користио доминацију својих центара, Катић је одлично надоместио изостанак Брауна, а није занемарљиво ни то што су на крају Звездини кошаркаши забележили тријумф од чак 15 поена разлике. Звезда је домаћина свела на само 60 поена што је свакако наговештај бољих дана.

Црвено-бели се не враћају у Београд, пошто ће и сутра остати у Македонији. У Куманову ће у склопу обележавања стогодишњице Кумановске битке одиграти пријатељски меч са истоименим македонским прволигашем.

МЗТ Аеродром – Црвена звезда ДИВА 60:75 (22:20, 14:27, 11:9, 13:19)

МЗТ Аеродром: О. Стојановски 6, Мијајловић 2, Грнчаров, Д. Стојановски 4, Гечевски 12, Николовски 4, Чековски 12, Николић 5, Марковски 3, Бакић 2, Дејвис 10, Далман.

Црвена звезда ДИВА: Цветковић 6, Суботић 2, Ракочевић 16, Митровић, Лазић 4, Симоновић 6, Миловановић 1, Савовић 8, Катић 16, Смиљанић, Радивојевић 7, Нелсон 9.

Претходни текстПотписао Мајкл Скот
Следећи текстПобеда Звезде у Бачкој Паланци