Миливојевић за победу!

85

Црвена звезда је забележила победу у 10. колу шампионата Србије, победом над Доњим Сремом у Новом Саду са 2:1. Стрелац оба поготка, за преокрет и важну победу, био је Лука Миливојевић, оба пута готово са истог места, у 25. минуту десном, а у 72. минуту левом ногом.

Црвена звезда је прави шок доживела већ на самом старту меча. Пречка је најпре била савезник нашег тима у првом минуту, када је након корнера Кошутић главом погодио оквир гола, али већ у наредном нападу, домаћин је повео преко Јанковића. Нападач Доњег Срема се лепо убацио, и рутински прецизним шутем савладао Бајковића. Прошло је нешто времена пре него што су се црвено-бели консолидовали. Бележимо покушај Димитријевића из слободног ударца после којег је шутирао непрецизно, као и шансу Милана Јовановића, када је након лопте Милијаша из корнера шутирао из волеја са једанаест метара, али високо преко гола.

Можда и кључни тренутак у првом полувремену одиграо се у 22. минуту, када је Чордашић зарадио директан црвени картон након ударања без лопте Филипа Касалице. На тај начин је Доњи Срем остао без једног играча, а три минута касније и без резултатске преднсоти, јер је Лука Миливојевић након асистенције Милијаша са двадесетак метара изузетно прецизним ударцем донео Звезди изједначење. Звездина «деветнаестица» која у последње време пружа добре партије, још два пута је покушала ударцима са дистанце, али су ударци били за мало непрецизни. До краја првог полувремена, виђен је и добар покушај Мудринског из волеја, након центаршута Микића са десне стране, као и ударци Младеновића и Вешовића.

У другом полувремену, након почетне успаванке, Звезда је жестоко притисла. Прва шанса виђена је у 53. минуту, када је након центаршута Јовановића Димитријевић главом шутирао у голмана Перића. Три минута касније, Милијаш је добро шутирао са дистанце, али се поново истакао чувар мреже Доњег Срема. Миливојевић је наставио свој шутерски меч, па је у 65. минуту поново покушао, али није успео да погоди оквир гола. Александар Јанковић је убацивањем Милуновића уместо Вешовића, као и Бабаља уместо Мудринског покушао да освежи напад. Звездин капитен је у 68. минуту још једном шутирао са дистанце, али се лопта од једног играча у белом дресу одбила у корнер.

И онда, у 72. минуту након праве опсаде гола Доњег Срема, Милуновић је послао повратну лопту са ивице казненог простора, а Лука Миливојевић сјајну шутира и постиже свој други гол на овом мечу. Бабаљ је четири минута касније могао да реши питање победника, изашао је сам испред голмана Белића који га је прочитао, и из тог дуела изашао као победник. Срђан Мијаиловић је у 82. минуту заменио Милоша Димитријевића, а четири минута касније, Лука Милуновић је такође могао да реши утакмицу, након контра напада који је повукао Филип Касалица, али је лопта након шута Миливојевића прохујала поред стативе. Била је то и последња прилика на утакмици, која је завршена резултатом 1:2 за Црвену звезу.

Доњи Срем – Црвена звезда 1:2 (1:1)
Стадион: „Карађорђе“. Гледалаца: 6.500. Судија: Ђокиђ (Ужице). Стрелци: 1:0 Јовановић у 2, 1:1 Миливојевић у 25, 1:2 Миливојевић у 72. минуту.
ДОЊИ СРЕМ: Белић, Јосимов, Вукобрат, Букорац, Лакић, Кошутић, Путничанин, Јанковић, Чордашић, Дамјановић, Тошић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Микић, Максимовић, Јовановић, Младеновић, Миливојевић, Димитријевић, Милијаш, Касалица, Вешовић, Мудирнски.

Претходни текстПобеда црвено белих над Зајечаром
Следећи текстРутинска победа