Нови пораз црвено-белих

63

Све оно што се дешавало на паркету Пионира требало би да стане у извештај. Овог пута то ће бити тешко. Јер, десило се толико тога. Много узбуђења, преокрета… А, Звезда као да је одиграла пресликан меч из прошлог кола са Цедевитом. Егал прво полувреме, велики пад у трећој деоници и умало велики преокрет у финишу. Ипак, црвено-бели су паркет опет напустили паркет погнутих глава.

Били су црвено-бели у заостатку чак 16 поена у последњој деоници, али су успели да се издигну изнад свих проблема и тројкама Ракочевића и Лазића се врате у меч, секунд пре краја да приђу на само поен минуса, али опет нису имали среће. Небојша Јоксимовић је промашио оба слобаодна бацања, а у пеосталом времену Игор Ракочевић је практично из очаја покушао са целог терена да погоди кош, али није био успешан.

Трећа четвртина као да постаје кобна за кошаркаше Црвене звезде ДИВА. После необјашњивог пада током треће деонице у Загребу који је био узрок пораза у дуелу са Цедевитом, црвено-бели су веома слабо одиграли исти период и у мечу са Игокеом. Лидер АБА лиге је тада практично преломио меч, а блистао је некадашњи првотимац Звезде Милан Дозет који је у трећој четвртини нанизао чак 14 поена.

Велика несигурност била је присутна у редовима црвено-белих од почетка меча, а она се најбоље могла видети у веома слабом проценту шута. Реализација из игре кошаркаша Звезде није прелазила 40 одсто током читавог меча, што је у великој мери отупело оштрицу напада црвено-белих. Све то је пратила прилична неодлучност у нападу, али и лоша селекција шута.

Додатна отежавајућа околност била је друга техничка грешка досуђена клупи Црвене звезде ДИВА, односно тренеру Влади Вукоичићу у трећој деоници због чега је стартег црвено-белих био искључен. Када се све сабере, Звезда није могла да избегне пораз упркос чињеници да је у потпуности надскакала ривала ухвативши чак 15 лопти више (42-27). Са 12 промашених пенала, и само 38 одсто реализације из игре Звезда једноставно није могла да победи лидера регионалног такмичења.

А били су створени сви предуслови за истински спектакл. Новак Ђоковић је био гост Звезде у дворани Пионир. Друштво му је правила и наша сребрна олимпијка Ивана Максимовић. Делије су песмом бодриле вољени клуб, али једноставно није ишло… Сада само преостаје да се на муци препознају јунаци.

Црвена звезда ДИВА – Игокеа 75:76 (16:17, 12:12, 18:30, 29:17)
Црвена Звезда ДИВА: Цветковић, Браун 12 (7ск), Ракочевић 20 (5ас), Митровић, Лазић 12, Симоновић 5 (5ск), Савовић 6 (10 ск), Алмонд, Радивојевић 2, Нелсон 9, Катић 9
Игокеа: Адамовић 3, Дозет 14, Јоровић 5, Коматина 12 (6ск), Гајовић 3, Шуловић 7, Боцка, Бркић, Хемондс 11, Јоксимовић 4, Едвардс 13 (7ск), Штембергер 4.

Претходни текстЗвезда вида ране против БСК
Следећи текстНова победа кошаркашица