Звезда покорила Пале

33

Сениори Црвене Звезде освојили су 3. међународни одбојкашки турнири Пале 2012, који је у претходна два дана одигран у Палама. Црвено-бели су у финалу савладали одбојкаше Какња максималним резултатом и тако заслужено постали нови победници.

Песмом и спортским навијањем посебну драж овоме мечу дали су навијачи Црвене Звезде, који су бодрили своје миљенике оба два такмичарска дана, док су наши момци по први пут наступали у новој „Асискс” опреми.
Звезда је током финала диктирала темпо, доминирала у свим елементима игре, а одличним сервисом, веома добрим блоком, разноврсним и убојитим нападом, за 70. минута је надиграла спортског ривала не препустивши им ни сет. Нападачи Стоиловић, Копривица и Јаковљевић били су главна нападачка опција изванредног организатора игре Митића, а употребљивим лоптама нису били заборављени ни одлични средњаци Ћелић и Милутиновић.
Победницима турнира су уручени пехари, а заменик начелника општине Пале Ненад Вуковић се захвалио екипама на фер и спортском надметању.
Одиграли смо обе утакмице на завидном нивоу, с обзиром на то у ком смо периоду припрема и да нисмо у потпуности могли да рачунамо на Душана Петковића. Зато је на позицији коректора највише времена провео Немања Јаковљевић. Најнеизвеснији је био први сет меча против Аустријанаца, јер је у једном тренутку на семафору било 20:20. Други и трећи период добили смо знатно лакше. У финалу смо одиграли још боље и није било дилема у мечу против Какња – рекао је тренер Душко Николић, који се у среду са екипом вратио за Београд.

Црвена звезда – Какањ 3:0 (25:21, 25:14, 25:19)
СПЦ „Пеки” у Палама. Гледалаца: 800.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Перић, Стоиловић, Копривица, Милутиновић, Јаковљевић, Митић (капитен), Петковић, Ћелић, Буцуљевић, Вујић (либеро) Тренер: Николић
КАКАЊ: Ћеремиџић, Алић, Кривокапа, Еминовић, Ђаковец, Мустафић (либеро), Шормаз, Агановић (капитен), Бјелопољак, Делибашић, Паић Тренер: Ганић

Полуфинале: Црвена звезда – Ербесбах 3:0 (25:20, 25:20, 25:15), Какањ – Студент 3:2 (25:20, 20:25, 17:25, 25:12, 15:13). Меч за треће место: Ербесбах – Студент 3:1. Финале: Црвена звезда – Какањ 3:0 (25:21, 25:14, 25:19).

Претходни текстМилица Николић првакиња Балкана
Следећи текстПековић у Звезди