Милица Николић првакиња Балкана

40

Наша Милица Николић на Првенству Балкана за кадете и јуниоре у Турну Северину у Румунији  освојила је титулу шампионке Балкана.

У конкуренцији до 48 килограма узданица Црвене звезде и репрезентације Србије неприкосновено је побеђивала противнице и стигла до највишег степеника победничког постоља.
Изузетно сам задовољна оствареним резултатом. Убедљиво, ипонима, решила сам све противнице -истакла је наша Милица Николић.
У  мечу са репрезентативком Црне Горе који је уједно за Николићеву  био и премијера на јуниорском Првенству Балкана,  наша Милица је показала да је неприкосновена.
Тај меч сам решила ипоном. Румунка у другом колу није изашла на татами. Ипак у трећем мечу тог дана сачекала ме је одлична Туркиња. Ипак ја сам сваку противницу посматрала сам само као још једну  препреку коју једноставно треба превазићи и такмичара  коме треба наћи слабу страну. Управо на тај начин успела сам да савладам Туркињу са два вазарија.
Финални меч и одлука о новој шампионски Балкана решена је у дуелу наше Милице Николић са одличном домаћом џудисткињом.
Заиста нисам размишљала о овом мечу као борби за златно одличје већ као  само још једном мечу у низу који ћу добити. Управо тако сам и учинила и тактички испунила све што сам се договорила са мојим тренером Сашом Трпковићем. Румунку сам савладала као и све мечеве до тада ипоном, захватом. Оно што ми је заиста драго је да сам сваку противницу успела да решим за мање од минута.
Нашу Милицу средином септембра очекује јуниорско Првенство Европе чији ће домаћин од 21. до 23. септембра бити Пореч.
Тутула првакиње Балкана је одличан резултат, али ми још више значи чињеница да су све моје противнице одличне џудоке и да ми је то уједно била одлична провера пред Европско првенство. Уз чињеницу да сам на Европском купу у Пакшу била на корак од медаље, имам све разлоге да очекујем да ћу и у Поречу остварити резултат вредан сваке пажње – истакла је Милица Николић. 

Претходни текстМудрински потписао за Звезду
Следећи текстЗвезда покорила Пале