Стефановић се повукао из здравствених разлога

48

У веома емотивном обраћању представницима медија, генерални секретар фудбалског клуба Црвена звезда, Ђорђе Стефановић, саопштио је да се повлачи са функције првог оперативца клуба из здравствених разлога.

У протеклих 40 месеци колико је провео у најужем кругу сарадника председника Владана Лукића и 14 месеци колико је провео на месту „генсека“ постигнути су значајни резултати, на како и сам Стефановић каже, оживљавању клинички мртвог „пацијента“.
Не желим да будем патетичан. Са вама, представницима медија увек сам имао коректну сарадњу. Одлазим са места Генералног секретара због озбиљних здравствених проблема које имам и које морам да решим. Сматрам да сам у свом послу био увек коректан и искрен. У таквом маниру ћу вам најотвореније рећи да мислим да управа на челу са Владаном Лукићем није добила респект који је заслужила. Доста, да их благо назовем, неистина је изречено последњих дана и месеци на наш рачун. С обзиром на транспарентност у раду коју смо увек практиковали, мислим да то није у реду – истакао је Стефановић.
Генерални секретар црвено-белих навео је и неколико чињеница које недвосмислено говоре о позитивним резултатима рада руководства у последње нешто више од три године.
Довели смо спонзоре који су у клуб уложили милионе, и потписали са њима уговоре који су далеко највећи у историји српског спорта, односно фудбала. Оживели смо Омладинску школу, исплатили преко 50 играча и тренера које никада нисмо видели у клубу и чија смо потраживања затекли по доласку. Спречили смо такође одлазак наше деце из клуба за УЕФА „минималац“. Знао сам када смо се прихвалитили посла да нас чека изузетно тежак и одговоран рад на оздрављењу клуба. О дугу Црвене звезде се такође све зна, и свако може у Агенцији за привредне регистре да види колика је задуженост – рекао је Стефановић и додао:
Такође новац који смо приходовали трошили смо на четири ствари: враћање дугова, на деблокаде рачуна, на исплаћивање зарада играчима и радној заједници и дугове према УЕФА. Успели смо да променимо одлуку европске куће фудбала и добијемо лиценцу за такмичење. Исто тако изборили смо се за боље односе са Фудбалским савезом Србије и то су све факти који говоре о пословању Црвене звезде у претходном периоду – јасан је „генсек“.
Одлазећи Генерални секретар подвукао је и да је у претходном периоду често због писања у медијима осећао велики притисак и позив на линч према њему и целокупној Управи. Конкретно, Стефановићу је засметало то што је екипа која је не баш давно проглашена за најталентованију, која је победила три дербија и освојила Куп Србије, наједном проглашена промашајем и скупом неталентованих појединаца.
Тим Црвене звезде вреди неколико десетина милиона евра, ми када смо дошли на Маракану нисмо имали такав случај. Био сам толико „безобразан“ да кажем после прве утакмице са Омонијом да ћемо проћи даље, и сада имам неки осећај да из Француске можемо да се вратимо певајући – оптимистично је рекао Стефановић и додао да великим успехом сматра и то што су земљиште и стадион Црвена звезда остали у њеном власништву.
Генерални секретар подвукао је и да пословање клуба са Маракане контролисано на неколико начина.
Имали смо три контроле. Од стране Управног одбора, од стране Скупштине клуба и од стране Већа клупског савета. Чињеница је да смо за сваки потрошени динар показали где где смо га и како потрошили – истакао је Стефановић и констатовао да чврсто верује да ће оно најважније, спортски резултати доћи у текућој сезони.
Скоро сам сигуран да ћемо освојити толико чекану титулу у овој години. Уверен сам да смо на правом путу. Када смо 2009. дошли у клуб, имали смо можда мало и превелика очекивања. Али, опет са друге стране нисмо могли да кажемо нећемо освојити ништа. Подвлачим да сам поносан на свој рад и да сам се трудио да целог себе уложим у посао. Уосталом, шта сам Црвеној звезди могао да дам више од свог здравља – запитао је Генерални секретар.
Он такође није пропустио прилику да се захвали свима онима који су помогли да се клуб у тешком периоду изборима са недаћама и колико толико стане на здраве ноге.
У јулу сам већ знао да ћу се услед здравствених проблема повући са места Генералног секретара. И од тада смо спремали особу која ће ме заменити, јер ми нисмо риболовачко друштво, већ озбиљан спортски колектив. Када смо дошли у клуб, имали смо два компјутера, један код секретарице, а други код благајника. Захваљујем се и Радној заједници која је своје приватне потребе оставила по страни, и радила по неколико месеци без плате како би помогла клубу. Исто тако, око сто навијача је заједно са нама ушло у акцију „мобилизација“ Звездаша. Препознали су тренутак и заједно смо успели у намери да повећамо бројност публике. Сада је Црвена звезда, други најгледанији клуб у југоисточној Европи. Због свега тога мислим да смо од стране медија заслужили и неку позитивну критику током читавог овог периода – рекао је Ђорђе Стефановић и обраћање завршио на врло сликовит начин.
Рад у Звезди сам доживљавао не као маратон, већ као штафету. Уколико предано и одговорно радите свој посао, неминовност је да се потрошите и заморите. Ја сам своју деоницу завршио и сада препуштам своје место некоме другом, и надам се да ће добро обављати свој посао – речи су Стефановића.

Претходни текстКатић поново у црвено-белом
Следећи текстБез страха у реваншу