Борбена Звезда

133

Упркос том што су их уочи сусрета са Бордоом многи отписали, фудбалери Црвене звезде скупили су снагу да се одупру притиску и стресу насталим услед промене тренера, и показали да су и те како кадри да се носе са фаворизоваим француским прволигашем. У атмосфери какву само наши навијачи умеју да приреде на евро мечевима омиљеног клуба, црвено-бели су се борили као „лавови“, нису изборили гол, али јесу аплаузе на крају вечерашнњег меча на којем су мреже остале мирне. 

Звезда је у првом полувремену одиграла максимално опрезно и дисциплиновано, без ризичних залетања ка голу Бордоа, уз концентрацију снага на одбрану сопственог. Та тактика је „пила воду“ јер су црвено-бели, уз ретке пропусте, успели да отупе оштрицу напада Жирондинаца.  Играчима Александра Јанковића само је једном попустила концентрација, у 28. минуту, када је Обранијак избегао офсајд замку, изашао сам испред Бајковића, али је врло лоше завршио акцију пребацивши лопту преко гола. Одбрана Звезде, која је почињала од Милуновића, у другом полувремену деловала је готово перфектно, потпомогнута неуморним Мијаиловићем и Миливојевићем, на челу са непрелазним вечерас Максимовићем и Јовановићем.

Црвено-бели су у наставку најбољу прилику имали поново преко Лазовића, који се није најбоље снашао у ситуацији када је требало брзо да размишља, али се одлучио на лошије решење. Био је у ситуацији „један на један“ са једним дефанзивцем Бордоа на десној страни, мало испред казненог простора, и уместо да покуша да га дрибла, одлучио се за брзоплет пас у средину ка Милуновићу. Међутим, будни Карасо је „покупио“ лопту испред нападача.

Одреаговали смо добро после великог стреса. Подигли смо самопоуздање кроз утакмицу. Драго ми је како су играчи реаговали. Заслужили су ветар у леђа са трибина, дали су све од себе. Нисмо победили, па нисмо срећни, али смо задовољни. Све је отворено пред реванш, али пре тога имамо врло важну утакмцу у Новом Пазару. Морамо тамо да победимо и да покажемо да нисмо мали – рекао је шеф струке црвено-белих Александар Јанковић.

Терен су пре времена напустили Дарко Лазовић и Милан Јовановић.
Ситуација са Јовановићем је озбиљна, чим је изашао из игре 10 минута пред крај. Лазовић је ишао преко максимума, јер је била очигледно неоспорна жеља, публика јеносила играче до неба – подвукао је Јанковић.

Црвена звезда – Бордо 0:0
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 40.000. Судија: Ундијано Маљенко (Шпанија). Жути картони: Миливојевић, Сане.
Црвена звезда: Бајковић, Микић, Максимовић, Јовановић (од 85. Спајић), Младеновић, Мијаиловић, Димитријевић, Миливојевић, Вешовић (од 69. Мирић), Лазовић (од 79. Асамоа), Милуновић. Тренер: Александар Јанковић.
Бордо: Карасо, Бан Калфалах, Сијани, Сане, Маријано, Плану, Тремулино, Обранијак, Морис – Белај (Жуси 82), Гуфрен (од 90+1. Нгуемо), Сертић. Тренер: Франсоа Жило.

Претходни текстРен се неће поновити
Следећи текстПобеда на самом старту