Јанковић уместо Просинечког

59

Почео је други тренерски мандат Александра Јанковића у Црвеној звезди. После четири године млади стручњак поново је преузео црвено-бели тим, с тим што га је овога пута наследио од легенде клуба Роберта Просинечког.

Баш као и прошли пут, Јанковић поново узима „врућ кромпир“ у руке, али сада верује да се неће опећи.  Са црвено-белима потписао је двогодишњи уговор, а „десна рука“ биће му Предраг Катић . Јанковић ће паралелно водити и младу селекцију Србије, са којом му у финишу квалификација за Европско првенство предстоје мечеви са Данском и Македонијом.
Тешко је да опишем емоције са којима сам дошао, пошто се у клуб враћам после четири године. Позвали су ме у екстремно турбулентом тренутку, али је то за мене била сатисфакција. Такође, не бих седео на клупи Звезда да није постојала добра комуникација са челницима Фудбалског савеза Србије који су били спремни да изађу Звезди у сусрет – рекао је у уводном обраћању Јанковић и додао да није могао да напусти „орлиће“ до краја циклуса квалификација.
Јанковић ће на клупи наследити Просинечког, али како је рекао и његову енергију.
Наследићу енергију коју је у Звезду донео Просинечки кога познајем 20 година. Себе доживљавам као наследника његове енергије, а његов пример посвећености може да буде свима у клубу добар пример.
Одмах по промоцији Александар Јанковић упутио се у своју стару канцеларију, а за 19.00 часова заказао је и тренинг. Јанковић ће дебитовати већ у четвртак када ће водити тим против Бордоа у квалификацијама за Лигу Европе. У том мечу, међутим, неће рачунати на Бразилца Евандра Гоебела, који се изненада вратио у домовину и са којим је данас раскинута сарадња.

Претходни текстМлади тенисери Звезде шампиони Србије
Следећи текстРен се неће поновити