Храбро на Омонију

38

Фудбалери  Црвене звезде ће у четвртак,  9.августа у Никозији од 18 часова, одиграти реванш меч против  Омоније. У питању је друга утакмица трећег кола квалификација за Лигу Европе. Јалова игра оба клуба  довела је до резултата  0:0 у Београду. 

Тренер нашег клуба  Роберт Просинечки се нада да ће у реваншу његов тим  играти много офанзивније.
После нерешеног резултата у  Београду, сигурно да очекујемо тешку утакмицу.  Чули смо да су временски услови неподношљиви, али нема предаје,  даћемо све од себе да победимо .  Спремали смо се и физички и психички  за ту утакмицу. Ипак је све на нама, ако уђемо довољно мотивисани у утакмицу неће бити проблема. Као и до сада пробаћемо да доминирамо на средини терена и да чекамо шансе из контре и полуконтре.
Млади фудбалер Срђан Мијаиловић је оптимиста пред  одлазак на Кипар.
Фудбалери Омоније су овде играли класичан бункер.  Сматрам да ће сада морати да играју другачије. Самим тим ће и нама оставити више простора за игру, што би требало искористити. Битно је да на време постигнемо гол.
Са мањим кадровским проблемима ће се  можда суочити шеф струке  Просинечки.
Са нама синоћ није тренирао Милан Јовановић. Задобио је ударац на утакмици и не осећа се добро, али видећемо шта ће бити до утакмице. Знате већ сви да се Каду повредио и да ће бити одсутан шест месеци са терена.  Иако можда није у овом тренутку није имао велику минутажу, жао ми је што се повредио. Неко од младих играча ће уместо њега бити прикључен првом тиму и поћи са нама на Кипар. Вешовић неће играти због црвеног картона.  Сви остали би требало да играју.
Милан Јовановић је у дебитанској утакмици командовао одбраном црвено-белих, па се као логично питање  намеће шта ће се десити ако не буде спреман за реванш…
Ако Јовановић не буде спреман за утакмицу, играће Крнета. Момак има само 20 година и сматрам да сте га прерано отписали. Он има квалитет, али потребно му је што више утакмица да одигра да би стекао неопходно искуство. Е сад, што су те утакмице, квалификације за Лигу Европе, то је проблем…Поновићу по ко зна који пут, ово је млада екипа којој треба времена да се уигра.  Презадовољан сам како су се за шест месеци ови млади играчи навикли на велики клуб као што је Звезда. Није лако играти под сталним притиском  јавности. Не знам да ли знате, али ми тренутно имамо  10 репрезентативаца, што није мала ствар. То говори да је још неко сем мене препознао квалитет ових момака. Филип Касалица је позван за репрезентацију Црне Горе– закључио је Просинечки.

Претходни текстСаопштење за јавност БВК Црвена звезда
Следећи текстЛазић: „Почетак припрема у одличном ритму“