Звезда прескочила Нафтан

37

Фудбалери Црвене звезде и Нафтана одиграли су нерешено у реванш мечу 2. кола квалификација за ЛЕ, 3:3. Наша екипа није блистала на овом сусрету, али је и поред тога успела да обезбеди своје место у следећој рунди.

Звездина публика ужелела се евро утакмица.Око 30.000 људи на „Маракани“ пружаило је фанатичну подршку својим љубимцима током свих 90. минута. И у моментима када није ишло, навијачи су дали крила тиму Роберта Просинечког и помогли му да против, испоставиће се на крају, неугодних Белоруса закаже двомеч са Омонијом.
Утакмица је за црвено-беле почела као из снова. Мотивисани играчи црвено-белих у првих 15 минута демонстрирали су сву своју снагу и квалитет. Већ у 9. минуту на семофору је стајало 1:0. Одлична акција, дубинска лопта Евандра према Касалица, млади нападач претрчао је комплетну одбрану ривала, преварио немоћног голмана Довигијала и сјајним поготком наставио свој низ на евро сцени. „Маракана“ је „експлодирала“ само 6 минута касније. Димитријевић је са ивице казненог простора, прецизним ударцем погодио мрежу гостију и удвостручио нашу предност.

Чинило се у тим тренуцима да ће изабраници Роберта Просинечког дуел лагано привести крају. А, онда су се поновиле грешке из белоруског сусрета. Звезда је доминирала, држала лопту у свом поседу, господарила тереном, али је одбрана из прве озбиљне акције Нафтана капитулирала. После лепе акције, Сорокин је у 21. минуту прошао поред капитене Микића и  ударцем по земљи савладао немоћног Бајковића. До одлакса на одмор није било већих узбуђења.
У наставку се ништа није променило на терену. Звезда је играла, а гости погађали. После неколико неискоришћених шанси, уследило је пад, па је наш голман у 58. минуту поново морао да вади лопту из мреже. Недостатак концентрације штоперског тандема Крнета-Максимовић искористио је Наумов и са више од 12 метара ефектно успео да гол погоди главом. Нафтан је вечерас потврдио оно о чему фудбалска јавност поседњих година бруји, да данас сви знају да играју фудбал. Екипа из земље у којој овај спорт нема велики педигре и историју вечерас на „Маракани“ демонстрирала је завидан квалитет. И са играчем мање (у 69. минуту због другог жутог картона искључен капитен Букаткин)  није се предавала.  „Резервиста“Коваленко је искористио још једну несмотреност нашег тима и лепим ударцем матирао Бајковића. Ипак, црвено-бели нису дозволили ривалу да озбиљније припрети и „нападне“ продужетак. Мијаиловић је добио шансу у другуом полувремену, и дао свој допринос да се стабилизује игра у дефанзиви. Вешовић је унео пуно свежине уласком у игру,а у првом минуту судијске надокнаде времена искористио је центаршут Лазовиће и лопту сместио у гол, за 3:3.

Звезда може и мора боље. Очигледно је да недостатак такмичасрких дуела утиче на форму на старту сезоне. Зато су у игри присутне осцилације и падови. Али, и поред тога, радује чињеница да је прва препрека прескочена. Све остаје по страни, двомеч са Нафтаном се већ вечерас заборавља,и све мисли окрећу ка Омонији која наредног четвртка стиже на „Маракану“.


 
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НАФТАН 3:3 (2:1)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 27500. Судија: Саид Енњими (Француска). Стрелци: Касалица у 9, Димитријевић у 15. и Вешовић у 90. минуту за Црвену звезду, а Сорокин у 21, Наумов у 58. и Коваленко у 82. минуту за Нафтан. Жути картони: Миливојевић и Крнета (Ц. звезда), Ковец и Букаткин (Нафтан) Црвени картон: Букаткин (Нафтан)
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Максимовић, Крнета, Микић, Младеновић, Димитријевић (Каду) , Миливојевић (Мијаиловић), Евандро, Лазовић, Милуновић (Вешовић), Касалица.
НАФТАН: Добјалов, Ковец (Жуковски), Березовски, Харбашов, Трухов, Букатин, Чернич, Наумов, Гариошко (Коваленко), Сорокин (Зјулев), Образов.

Претходни текстЧовић: Нападамо прво место
Следећи текстЛазић спреман за корак више