До победе уз голеаду

22

Црвена звезда је резултатски добро почела нови европски циклус. На далеком северу Белорусије, у првом сусрету другог кола квалификација за ЛЕ, савладан је Нафтан са 3:4 (0:3). Био је то чудан меч, са два различита полувремена. Блистали су црвено- бели у првом, напунили мрежу ривала скромних могућности, а у другом делу застали, начинивши низ грешака што је домаћин знао да искористи и избегне катастрофу.

Наша екипа, у најављеном саставу са опорављеним Миливојевићем отворила је утакмицу како се пожелети може. Силно мотивисани и агресивни, уз брзу пас игру, просто су „самлелили“ ривала.Тандем на десној страни Микић- Лазовић поигравао се са одбраном Нафтана. Надахнута партија крунисана је и головима. Већ у 9. минуту Касалица је добро реаговао након корнера који је извео Лазовић и главом лопту закуцао у мрежу. На нови гол није се чекало дуго. Соло акцију запаженог Касалице завршио је Милуновић у 17. минуту. Наш млади репрезентативац Дарко Лазовић био је асистент и у 34. минуту када је послао идеалан центаршут на другу стативу, а на правом месту био је прецизни Милуновић.
У наставку као да су друге два тима изашла на терен. Белоруси су били ангажованији и оштрији. Звезда, ваљда задовољна високим вођством, превише опуштена. Стигле су грешке одбране у серијама. Најпре је пенал скривио Максимовић, а резервиста Гавриошко са беле тачке у 47. минуту смањо предност. Истакао се овај нападач и двадесет минута касније, када је након неспретне интервенције Микића још једном савладао Бајковића. Чинило се да је фуриозни Касалица новим лепим поготком у 69 минуту разрешио све дилеме око коначног исхода. Али, нови кикс, овога пута Крнете, омогућио је још једном резервисти, Жуковском да дуел уведе у неизвесну завршницу.
Са помешаним осећањима дочекан је крај утакмице. Циљ је остварен, тријумф је олакшао посао пред реванш 26. јула на Маракани, када треба оверити пласман у нови круг квалификација за ЛЕ. Остао је и жал због пропуштене прилике да се Нафтан убедљивије савлада, јер евидентна је разлика у квалитету.
– Био сам одушевљен игром у првих 45 минута. Дуго нисам видео тако добро издање екипе. Прорадио је и нападачки ред. Уосталом, три гола уз још неколико промашених шанси све говоре. У полувремену сам скренуо пажњу играчима да наставе у истом ритму. Очекивао сам да ће Нафтан напасти свом снагом. То се догодило, мало је недостајало да угрозимо победу. Анализираћемо пропусте, пад у игри, отклонити грешке до реванша. Треба нам континуитет, да задржимо ритам који смо имали у првом делу. Верујем да ћемо одиграти праву утакмицу на нашој Маракани. Добар део посла око пласмана смо завршили у Белорусији. Не могу да будем задовољан како се сусрет завршио, након убедљивих 3:0 које смо стекли у првом полувремену- истакао је наш тренер Роберт Просинечки.

Нафтан- Црвена звезда 3:4 (0:3).
Витебск: Стадион: СЦК Витебск. Гледалаца: око 1000. Судија: Асама (Финска). Стрелци: Гавриошко у 47. (пенал), 67. и Жуковски 76. минуту за Нафтан, а Касалица у 9. и 69. Милуновић у 17. и 34. минуту за Ц.звезду Жути картони: Букаткин, Березовски, Жуковски и Горбачев (Нафтан), Младеновић, Димитријевић, Касалица и Максимовић (Ц.звезда)
Нафтан: Довгиало, Березовски, Горбачев, Кобетс (Жуковски ), Труков, Букаткин, Черних, Наумов, Зјулев- (Образов), Сорокин, Коваленко(Гавриошко).
Црвена звезда: Бајковић, Микић, Младеновић, Крнета, Максимовић, Димитријевић, Миливојевић, Евандро(Каду), Лазовић, Милуновић(Вешовић), Касалица .

Претходни текстМилица Николић пета на јуниорском Европском купу
Следећи текстПрипреме почињу 6. августа