Тежак старт црвено белих

45

На скупштини клубова регионалне лиге, одржаној у Загребу, извучени су парови за нову сезону АБА лиге која почиње 29.септембра. На старту новог издања Црвена звезда гостује екипи Сплита.

Новитети у следећој сезони су да ће Јадранска лига имати два директна учесника у Евролиги. Наиме, шампион лиге и најбоља екипа из регуларног дела такмичења пласираће се директно, док ће трећепласирана екипа своје место у Евролиги потражити кроз квалификације. Број тимова који ће се такмичити остао је непромењен – 14, а међу њима неће бити званичног шампиона, екипе Макабија из Телавива. „Понос“ Израела одустао је од такмичења. Такође, и српска кошарка биће ослабљена за један тим, услед слабог коефицијента у претходној сезони. Нове пропозиције биће усвојене у септембру, а сви клубови имају шансу да се о томе, као и евентуалним сугестијама изјасне челницима лиге до 20. августа.
Црвену звезду очекује нимало лак распоред на самом старту, у прва два кола гостоваће у Даламцији, Сплиту и Задру, а после утакмице против Олимпије у “Пиониру” очекује их пут у Загреб и једна од најјачих екипа, Цедевита. Први вечити дерби Црвене Звезде и Партизана  заказан је за 10.новембар док је други предвиђен за 16. фебруар 2013. године у оквиру 21.кола.
Такмичење се заврашава 23. марта, а домаћин завршног турнира биће накнадно одређен. Клубови су сагласни да организатор фајнл-фора буде или победник регуларног дела такмичења или да се утакмице одиграју на неутралном терену.

Претходни текстЦрвено бели започели европску причу
Следећи текстТатјана Јелача поправила рекорд Србије