Преко Радничког ФМП-а до треће позиције

61

Кошаркаши Црвене зевзде ДИВА победом над екипом из Радничког ФМП коло пре краја Агрожив Супер лиге осигурали би трећу позицију, а самим тим и пласман у АБА Лигу.

Изабраници Светислава Пешића у прошлом колу дочекали су „вечитог ривала“ и успешно парирали све време. Неколико секунди пред крај регуларног дела утакмице, Филип Човић је стао на линију слободних бацања и изборио продужетке. У наставку црвено бели нису имали снаге да тријмфују, али су показали да по квалитету могу да се супроставе и екипама које важе за најјаче. Са тим се слаже и капитен нашег клуба Вук Радивојевић.
Амбинент у дербију је био много леп. Навијачи су нас носили током свих 40 минута, а мислим да смо им на прави начин вратили великим залагањем. Заиста смо показали велики ниво борбености и агресивност и тиме можемо бити задовољни. То нам свакако није утеха за пораз, али је путоказ који треба да следимо у финишу лигашког дела такмичења и у плеј-офу. Неуспех у дуелу са црно-белима нас није обесхрабрио, мислим да смо изгубили искључиво због сопствених грешака. Ако их убудуће будемо смањили сигуран сам да ни тријумф неће изостати – истакао је Радивојевић.
Капитен црвено-белих истиче да само уз приступ какав је екипа имала у дуелу са Партизаном, може да се савлада Раднички ФМП:
Борбеност и мотивисаност морају да буду на истом нивоу. Само у том случају наша победа неће бити доведена у питање. Јер, Раднички ФМП је у Супер лиги показао да има снаге да се носи са екипама из АБА лиге, а пет победа које су уписали до сада најбољи су доказ за све то. Они ће сигурно имати велики мотив, да се у што бољем светлу покажу и то против Звезде, зато од старта морамо да наметнемо наш ритам игре и успоставимо контролу дешавања на терену.
Због операције колена Радивојевић је дуго паузирао, али се постепено враћа у форму:
Најважније је да се добро осећам, да не осећам никакве последице. Примарни циљ ми је да кондициону спрему дигнем на максимални ниво. У том погледу сваким даном је све боље, потребно је да будем још само мало стрпљив – закључио је Радивојевић.

Претходни текстСавић и Пијетловић на списку репрезентације
Следећи текстЗвезда победила Железничар