Мотивисано на Партизан

40

Црвено-бели кошаркаши 210. пут одмериће снаге са црно-белима. Дерби између Звезде и Партизана игра се у уторак, 14. маја са почетком у 20 сати уз директан пренос на РТС-у. После састанка који је између предсатвника Звезде, Партизана и МУП-а одржан у понедељак још једном је донета одлука да карата у слободној продаји неће бити и да ће важити сезонске улазнице.

На конференцији за медије пред новинаре је изашао тренер црвено-белих који је излагање почео
Стратег црвено-белих потом се окренуо дуелу са црно-белима:
Полако се ближи крај нашег првенства. Свака је утакмица важна, а наша је жеља да се пласирамо у плеј-оф и и изборимо учешће у АБА лиги. Плеј-оф је нови систем такмичења, креће се изнова, без обзира што ће неко стећи предност домаћег терена видећемо колико ће она да буде важна. Јер, у много земаља где је почео плеј-оф домаћи терен не игра неку специјалну улогу. То не значи да ми не бисмо желели да будемо први. Зато нам је овај дуел са Партизаном веома важан, не толико као дерби већ као утакмица која треба да нам да донесе два бода и победу која би нама на известан начин дала додатну мотивацију и сигурност – констатовао је Пешић и додао:

И не треба да се лажемо, свака победа против таквог ривала какав је Партизан повећава мотивацију и сигурност играча. Ми смо у претходним утакмицама показали да можемо равноправно да играмо са Партизаном, а то нам је циљ да се деси и у уторак. Да прво размишљамо како да спроведемо наш концепт игре, пре свега у одбрани, онда и у нападу. Јер, неће све зависти само од одбране, већ и од тога какве ћемо одлуке да додосимо у нападу. Можда нам је баш то, у утакмицама аса Партизаном, највише и недостајало. Ми смо на томе доста радили претходних дана, и наравно да ћемо учинити све што је потребно да концепт нашег напада спроведемо у дело. Свесни смо да Партизан, поготово кад игра против нас, је екипа која игра са јако великом агресијом на лопти и на додавању, транзицији и скоку у нападу. Све те ствари су мали детаљи, али детаљи као што смо видели на утакмици финала Еврлиге, на крају одлучују.

Претходни текстГерасименко пети у Мајамију
Следећи текстПросинечки: „Ми диктирамо темпо игре“