Потписан уговор о изградњи „Звезданог града“

47

Фудбалски клуб Црвена звезда и представници кинеске компаније „Natong Construction Engineering Constructing Co. Ltd“ из главног града Кине, Пекинга потписали су 26.априла протокол о разумевању и Меморандум о реконструкцији највећег српског стадиона и изградњи пратећих садржаја, названих „Звездани град“.

На конференцији за медије, где је и потписан протокол о сарадњи у име црвене звезде говорио је председник СД Црвена звезда Петар Шкундрић, који је одмах на почетку поздравио све присутне а онда и нагласио да је још пре две године руководство ФК Црвена звезда је представило пројекат новог стадиона.
Да није све остало на обећањима доказује и потписивање протокола. Реконструкција стадиона вршила би се у три фазе како би фудбалери Црвене звезде и даље могли да играју утакмице на свом стадиону. Укупна вредност ивестиције процењеује се на више од 450 милиона евра што је највеће улагање у области објеката ове намене икада у Србији и највеће приватна инвестиција за нашу земљу икада. Поред велелепног фудбалског здања, упоредо ће се градити и „Звездани град“ односно стамбени и хотелски комплекс, модерни тржницентар, паркинг и још много тога – најавио је Шкундрић.

Испред кинеске компаније „Natong Construction Engineering Constructing Co. Ltd“, говорио је господин Јонг Ћин Ши који је напоменуо да је Србија лепа земља и да има велики потенцијал за развој.
Веома смо заинтересовани за улазак на српско тржиште. Црвена звезда је понос Србије и направила једобар имиџ у свету. Наша компанија је спремна да подржи и да се укључи у даљи развој клуба. Данас смо потписивањем Меморандума поставили темељ за даљу сарадњу. Такође бисмо желели да изразимо нашу захвалност за подршку дату од стране кинеске Амбасаде и Трговинског конзулата, као и подршку од Владе Србије. Верујемо да овај пројекат може наставити сарадњу између две земље, од чега ће имати користи све укључене стране – рекао је Ћин Шин и на крају се захвалио свима на подршци у сарадњи.

Претходни текстАкција студената „Играј за Звонка“
Следећи текстЛале срушиле Звезду