Акција студената „Играј за Звонка“

40

У суботу ће се на Кошутњаку промовисати хуманитарна акција „Играј за Звонка“ која је посвећена бившем голману Црвене звезде Звонку Милојевићу. Циљ ове акције је прикупљање средстава за лечење Милојевића који је 2007. године тешко повређен у саобраћајној несрећи у Немачкој.

После свега, наш Милоје не губи наду.
– Хвала свим људима који су организовали ову акцију. Велика је част што ме нису заборавили. Морам да кажем да ми та чињеница даје мотив и вољу. Борим се и циљ ми је да ускоро станем на ноге, а једног дана и потрчим – рекао је Милојевић и наставио: – У Рибарској бањи се лечим већ три године и добро знам у каквом сам стању био раније, али тиме не желим да се задовољим. Хоћу још – завршио је он.
Један од организатора акције је студент Факултета за спорт и физичко васпитање Милош Обрадовић  који је најавио долазак око 2.500 студената који ће се у суботу такмичити на седам турнира. Уз то, рекао је да је до ове идеје дошло тако што су млади људи решили да помогну човеку који им је био идол док су били мали. У акцији помоћи Звонку Милојевићу, поред студената, ангажовали су се и професори.  Декан Ђорђе Стефановић изнео је своје мишљење и истакао да је наш Милоје централна личност овог хуманитарног догађаја.
– Ову акцију морамо подржати сви заједно. Звонко је ментално јак и у разговору са њим приметио сам да мудро размишља. Надам се да ће организација успешно проћи и наравно, оно што сви јако желимо јесте то да он поново прохода, па да га поново тренирамо – објаснио је Стефановић.
Милојевић се захвалио организаторима акције, Црвеној звезди и Факултету за спорт и физичко васпитање. Акција почиње у суботу у девет ујутру, а церемонија затварања на програму је у 19 часова и 30 минута када ће Милојевићу бити уручен чек. После тога биће гост на Маракани на првенственој утакмици коју наш тим игра са екипом Јагодине.

Претходни текстПромењен термин меча са Јагодином
Следећи текстПотписан уговор о изградњи „Звезданог града“