Звезди бод у градском дербију

43

Фудбалери Црвене звезде из градског дербија изашли су са једним бодом. Једини гол за наш тим постигао је Филип Касалица у 85.минуту.

Романтичари су успешно парирали Звездашима током целе утакмице, чак су и у појединим тренуцима узимали примат у своје руке. Један неопрезна акција наших момака резултирала је вођством домаћина.  Фудбалере са Kарабурме  је у вођство довео je сјајни Батиоха, после фантастичне асистенције Милана Родића.
До последњег звиждука судије Миленка Вукадиновића, Звезда је могла и до победе, али је Дарко Лазовић шутирао преко гола искоса са десне стране у тренутку када је асистенција према Касалици или Кристијану Борхи била рационалније решење.

Касалица је постигао гол у 85.минуту после акције између Марка Мирића и Милоша Димитријевића, који је сјајно уочио Касалицу и проиграо га, а дефанзивац домаћих Милош Мијић искључиви је кривац што нападач Звезде није био у офсајду. Да је испратио кретњу осталих саиграча, оставио би Касалицу иза леђа одбране, овако је Ужичанин постигао леп и регуларан гол од стативу, ударцем који Лукач није могао да заустави.

У другом полувремену, играло се на половини ОФК Београда, али нека озбиљнија акција није виђена. У 55. минуту, Иван Кецојевић покушао је главом са десетак метара, после корнера, али је Бајковић ухватио лопту на метар од гола.
Иако је наш голаман био на корак да обори рекорд легендарног  Звонка Милојевића из сезоне 1994/95, у томе није успео.

ОФК БЕОГРАД – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:1 (1:0)

Стадион: Омладински. Гледалаца: 1500. Судија: Миленко Вукадиновић (Београд). Стрелци: Батиоха у 24. минуту за ОФК Београд, а Касалица у 85. минуту за Црвену звезду.
ОФК БЕОГРАД: Лукач – Петковић, Кецојевић, Васиљевић, Родић – Николић, Павловски (од 59. Мијић), Синђић, Симић – Милић (од 70. Белић), Батиоха.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић – Вешовић (од 66. Мирић), Крнета, Тошић, Микић – Димитријевић, Евандро, Миливојевић (од 76. Ђуричковић) – Лазовић, Милуновић (од 58. Борха) – Касалица.

Претходни текст„Нема приватизације, Звезда национално добро“
Следећи текстПораз Звезде у првој утакмици финала плеј офа