Пионири Звезде шампиони Србије

48

Пионири Црвене звезде ДИВА нови су шампиони Србије. Они су у финалном мечу завршног турнира који се играо у Хали спортова у Краљеву победили Офи баскет резултатом 66:48 (19:13, 14:8, 17:17, 16:10).

Црвено-бели су водили од почетка до краја меча и још једном доказали да су убедљиво најбољи тим. Предност на старту меча стечена је пре свега одличном одбраном. Међутим, агрсивност у дефанзиви личним грешкама платили су центри црвено-белих Миладиновић и Станковић који су већ у 22. минуту морали ван игре због пет пенала. Звезда је тада већ имала 20 поена преднсоти, а све што је Офи баскет успео да уради је да приђе на 11 поена минуса. Бекови црвено-белих су почели знатно више да учествују у скоку, Звезда је играла веома хомогено у одбрани па је стечена предност одбрањена до краја меча.

Занимљиво је да је тренер црвено-белих Милован Булатовић освојио 12 титулу првака државе са млађим категоријама и тиме још једном доказао своју класу у раду са младим играчима.

Поене за црвено-беле у финалном мечу постигли су: Раданов, Вујадиновић 2, Трипковић, Петровић 2, Николић 16, Стојановић 15, Кењић 2, Цветковић, Ракићевић 17, Дутина 4, Станковић 6, Миладиновић 2.

Претходни текстХрабро на Партизан
Следећи текстМотивисано на ОФК Београд