Звезда и ФОН озваничили сарадњу

151

Кошаркашки клуб Црвена звезда и Факултет организационих наука потписали су данас меморандум о сарадњи. У просторијам факултета договорено је да ове две веома битне институције српског друштва, крену у реализацију заједничких пројетака.

Декан ФОН-а, проф. др Милан Мартић искористио је прилику да све присутне упозна са спортским достигнућима Универзитета.
– Велико ми је задовољство што имамо прилику да угостимо црвено-беле. ФОН има велику спортску историју, наши студенти увек играју битну улогу на свим међународним такмичењима. Кошаркаши су веома успешни, доминирају и на домаћој сцени, у конкуренцији свих државних и приватних Универзитета. У претходних десет турнира  чак девет пута били смо шампиони. Ништа од овога не би било могуће да не тренирамо у „Бакст ленду“, за све то заслужан је Небојша Човић. Наши студенти укључиђе се у пројекте у оквиру клуба. Добро смо се показали у организацији квалификација за јуниорску ЕЛ, спремни смо да уз максималну одговорност преузмемо пуно послова– истакао је Мартић. 
–  Знамо колико је образовање битно, спортисти морају да ради на себи, а ми можемо да им помогнемо у томе. Живот професионалаца је суров, путовања и напори су велики, трудићемо се да им у наредном периоду олакшамо студирање, ванредним испитним роковима– завршио је професор Мартић.

Директор нашег клуба Давор Ристовић „парафирао“ је меморандум о сарадњи.
– Морам да искористим прилику да професору Мартићу честитам на сјајним кошаркашким успесима ФОН-а. Звездин систем је такав да се осим играчких квалитета инсистира и на образовању. Дуга традиција и светла прошлост обавезују нас да поред борбе на терену и едукације играча дамо добар пример и „Звездашкој“ јавности која чини преко 50 посто популације у Србији. Копча између професионалног спорта и студирања мора да постоји. Сарадња са ФОН-ом је таква да нам даје велике могућности– завршио је Ристовић.

Председник црвено-белих Небојша Човић посебан акценат ставља на „тренирање“ мозга.
– Од пресудне важности је да младе људе, најважније чланове нашег друштва усмеримо на прави пут. Велико питање је шта после спорта ? Биолошки каријера не може да траје дуго, а мало је оних који се у потпуности обезбеде за то време. Управо због тога је од кључне важност да се спортисти факултетски образују. Да крај играче каријере отвори једно ново поглавље њиховог живота. Звезда је препознала тај склоп и са ФОН-ом раме уз раме идемо да решимо тај проблем. Ми можемо да понудимо много опција за усавршавање, праксу и рад. Налазимо се у периоду реорганизације. И сада су нам потребне све менаџерске, организационе способности. Наша врата су широм отоврена, све остало је на студентима– завршио је Човић. 
После потписивања уговора, Звезда је уручила захвалнице студентима ФОН-а који су помогли да се организује јуниорски квалификациони турнир ЕЛ.

Претходни текстВасовић циља финале
Следећи текстЖељни доказивања и игре