Звезда првак државе – осми пут!

44

Одбојкаши Црвене звезде осми пут освојили су титулу првака државе! Звездаши су у финалној серији славили максималним резултатом 3:0 и сасвим заслужено подигли пехар намењен најбољем тиму у Србији.

После драматичног полуфинала са Партизаном у коме су наши момци губили са 2:0 у серији, а потом супериорно изједначили а затим у „мајсторици“ изборили финале, утакмице са Војводином, може се рећи рутински су одрадили.

Почетак првог сета у трећој утакмици већ јенаговестио победника. Потпуно моћна екипа Црвене звезед није имала много мука са „лалама“. Београђани су им дозволили да остваре само 11 поена.
Друга деоница је била мање више иста прича. Релативно лаку су добили војвођане, иако су се изабраници Николе Салатића били много прецизнији и скоцентрисанији.

У трећем сету прорадио је понос новосађана. Стегли су одбрану, а у нападу били много агресивнији. Узбуђење је порасло, али таман када су сви помислили да ће домаћин да направи неко изенанђење, ту су били Стоиловић и Петковић да им угасе сваку наду.

ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:3 (11:25, 18:25, 21:25)
 Мала сала СПЦ „Војводина”. Гледалаца: 2.000. Судије: Александар Петровић (Ужице) и Мирко Јанковић (Ниш). Трајање меча: 75 минута.Резултат у серији: 0:3.
ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Н. Чубрило, Мартиновић 4, Стефановић, Миросављевић 3, Веселиновић 9, Ивовић 13, Врбан, Герић, Л. Чубрило 5, Мрдак 8, М. Станковић, Капур (либеро). Тренер: Никола Салатић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић, Перић, Пајић, Стоиловић 12, Копривица 4, Милутиновић 6, Јаковљевић, Митић 3, Петковић 18, Ћелић 7, Буцуљевић, Вујић (либеро). Тренер: Жељко Булатовић.

 

Претходни текстЦрвено бели лако савладали Смедерево
Следећи текстЗвезда надиграла „млађег брата“