Звезда надиграла „млађег брата“

39

Кошаркаши Црвене звезде уписали су још једну победу у Суперлиги, овог пута славили су против екипе Радничког ФМП. Читавих 27 минута изабраници Светислава Пешића мучили су се са Пантерима, да би после сјајне асистенције Суботића, Николић погодио кош за вођство (47:44). У наставку црвено бели су додали гас, стегли одбрану и без много мука савладали пулене Милоша Пејића.

Сам почетак утакмице није пуно обећавао. Виђена је не тако квалитетна кошарка. Иако је малобројна публика у Пиониру очекивала потпуну доминацију Звезда од првог подбацивања лопте па све до краја утакмице, Пантери су се потрудили да црвено белима не буде баш све лако. Млади и полетни изабраници тренера Пејића користили су сваку грешку у одбрани домаћина и постизали лаке поене. Оно што је требала Звезда да ради, радили су кошаркаши Радничког ФМП–а.
Прво полувреме је завршено у корист домаћина, али чињеница је да су се гости много боље показали. У наставку меча на паркет је изашла много мотивисанија Звезда. То је очигледано имало велики утицај на Пантере који су прво пали на психолошком плану а потом и резултатски.  Ређали су се кошеви Суботића који је током целог меча играо сјајно. Урош Николић је заблистао у трећој деионици, иако га у првом делу игре и није служио шут. Онда је у игру ушао и горостасни Миле Илић. Неколико закуцавања и једна тројка били су довољни за овације публике.
У редовима Радничког ФМП–а највише су се истакли Иван Смиљанић са 15 и Дејан Ђокић са 10 убачених поена. Код домаћина најефикаснији је био Бојан Суботић са 16, односно Миле Илић са 12 и Александар Цветковић са 10 постигнутих кошева.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДИВА – РАДНИЧКИ ФМП  89:65 (23:22, 20:19, 26:15, 20:9)
Дворана: „Пионир“. Гледалаца: око 500. Судије: Јовчић, Весковић и В. Јевтовић (Београд).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДИВА: Недовић 9, Суботић 16, Томас 5, Б. Поповић 9, П. Поповић 6, Цветковић 10, Марковић, Илић 12, Лазић 8, Лешић, Николић 8, Милутиновић 6.
РАДНИЧКИ ФМП: Стаменковић 3, Миловановић 8, Смиљанић 15, Џаковић 6, Стојадиновић 7, Ђокић 10, Зарић, Огњеновић, Василић 7, Силађи, Тубак 1, Димић 8.

Претходни текстЗвезда првак државе – осми пут!
Следећи текстЗвезди бод у Новом Пазару