Кадети освојили Швајцарску

31

Кадетска селекција Црвене звезде ДИВА на турниру у Швајцарској освојила је прво место. Млади звездаши су у финалу турнира у Лагуну тријумфовали над екипом Загреба са 70:56.

Марко Симоновић, тренер Звездиних кадета по доласку у Београд објаснио је о каквом је турниру реч.
Овај турнир је много јачи него претходни на којем смо учествовали. Такмичио се најбољи италијакнски клуб Канту, затим Загреб кога многи сврставају међу три најбоља у Европи, потом рома. Ту је и Алба која увек има атлетски беспрекорне играче и репрезентација Швајцарске која је одлично вођена од стране јендог црногорског стручњака.
Симоновић је између осталог напоменуо да су млади кошаркаши имали јако мало тренинга, и стога се уопште није надао првом месту.
Двојица наших играча нису путовала са нама због обавеза према репрезентацији, а повели смо чак шесторицу играча из пионирске селекције. Укупно смо имали чак деветорицу играча рођених 1997. године и тројицу који су били годину дана старији, тако да смо били убедљиво најмлађа екипа – истакао је Симоновић.
Тренер се осврнуо на финални меч са Загрепчанима у коме се као најбољи појединац истакао Војислав Стојановић.
Идеја је била да проверимо квалитет и карактер играча који би конкурисали за тим следеће сезоне. Веома сам задовољан односом и приступом играча, који су успешно одрадили овај контролни тест. Овако добар резултат је дошао као последица добре организације и ангажованости у игри. Имали смо доста проблема због неуиграности, ако и због чињенице да све екипе у Европи играју зонску одбрану. Ипак, ми смо се снашли, додатно смо уигравали комбинације и то је уродило плодом у финали против екипе Зегреба – објаснио је Симоновић.

Претходни текстИзабрано ново руководство ККЖ Црвена звезда
Следећи текстЦветковићеве импресије из Портланда