Деца убедљиво одбранила трон

60

На турниру играча до 10 година који је одржан у италијанској Вал Гардени млади хокејаши Црвене звезде освојили су прво место и тако поновили прошлогодишњи успех. 

Учествовало је пет тимова из Италије и по један клуб из Немачке и Словеније.  Црвено – бели су у групи савладали немачки Клоштерзе и то убедљиво са 17:0, италијанске екипе Пустертал резултатом  15:1 и Меран 18:0. У финалу је савладан Блед из Словеније са 7:1. За најбољег играча проглашен је Страхиња Видовић, док је Андреј Радојчић најуспешнији голман. Посебно радује податак да прошле и ове године српски тим није претрпео ниједан пораз, а само једном је ремизирао.
– Победили смо убедљивије него прошле године. Имамо перспективну генерацију и мислим да смо то и потврдили. Сви су били задивљени нашом игром – рекао је тренер Марко Јулоски.
Иако Звезда ма препознатљиву школу хокеја, стратег црвено – белих се плаши за будућност ових дечака.
– Ситуација у српском хокеју јако је тешка. Чак и у земљама где најбржи колективни спорт није много развијен сезона починје 1. августа, а код нас тек 15. октобра. За четири године остале земље имају годину дана више тренирања него ми – закључио је он.

Претходни текстПораз од Металопластике
Следећи текстПрекид победничке серије у Крагујевцу