Црвено бели ишчупали победу

28

Кошаркаши Црвене звезде тријумфовали су над екипом Мега Визуре у четвртом колу АСЛ Србије. Пораз од БКК Радичког у претходном колу оставио је трага на изабранике Светислава Пешића који су све време играли у грчу. Са друге стране расположени Миљеновић и Јарамаз носили су игру Мега Визуре.

Велики број промашених шутева, као и велика несигурност у тиму црвено белих довела је до тога да су већ у седмом минуту гости имали двоцифрену предност  (12:23). То је натерало домаћина да се тргне и у наставку заигра ангажованије.
У тиму поплуларног Карија највише су се истакли Омар Томас и Петар Поповић са по 22 убачена поена, док је Немања Недовић постигао 17 кошева. Најистакнутији код гостију били су Немања Јарамаз са 27 поена и Ненад Миљеновић са 22 убачена коша.
Тренер црвено белих Светсилав Пешић после победе над Мега Визуром изразо је захвалност навијачима који су дошли да подрже свој тим ка још једној победи.
На првом месту морам да кажем да су ову утакмицу добили навијачи. Они су нам све време давали снагу и могу само да замислим шта су све проживели гледајући овај меч. Од самог старта екипу Мега Визуре је све ишло, док нас ништа није хтело. Није случајно да су сви наши ривали, не знам да ли због имена Звезде, посебно мотивисани када играју против нас. Много су одлучнији у шутевима него на осталим утакмица које играју. Миљеновић и Јарамаз су на овом мечу највише тражили лопту и показали сјајну кошарку.
Трофејни стручњак је још напоменуо да сви морају да буду свесни да нису још увек на том нивоу да могу опуштено да уђу у меч и не смеју ни јендог протиника да потцењују.
Никога не смамо да омаловажавамо. Ја мислим да смо ову утакмицу добили јер је неко веровао у нас. То је била публика која нам је давала снагу и то је одлучило утакмицу. На полувремену смо причали како морамо више да шутирамо, да подигнемо екипу али да нисмо имали подршку навијача не бисмо добили ову утакмицу. Ову утакмицу су у ствари добили навијачи – закључио је Пешић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЕГА ВИЗУРА 92:91 (14:27, 23:17, 26:25, 29:22)
Дворана: Пионир. Гледалаца: 1000. Судије: Маричић, Стефановић (Краљево), Миловановић (Београд).
Ц. ЗВЕЗДА ДИВА: Човић 1, Марковић 5, Илић 9, Лазић 5, Недовић 17, Лешић, Суботић 7, Николић, Томас 22, Милутиновић, Б. Поповић 4, П. Поповић 22.
МЕГА ВИЗУРА: Рељић 9, Јокић, Миљеновић 22, Цветковић 11, Матовић 6, Аврамовић, Луковић, Јарамаз 27, Чантекин 10, Станковић, Бојић 2, Мусли 4.

 

Претходни текстЗвезда повела у финалу плеј офа
Следећи текстПотписан Протокол о сарадњи