Звезда лако савладала Војводину

45

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Војводине са 91:77 (17:18, 24:15, 31:18, 19:26) у оквиру 2. кола Агрожив Суперлиге.

У лепој атмосфери дворане „Пионир“ пред  1500 гледалаца изабраници Светислава Пешића пружили су солидно издање и заслужено стигли до другог тријумфа у овом такмичењу.
Звезда је нешто лошије отворила овај дуел. Гости из Новог Сада успевали су да парирају у првих 15-ак минута игре, али то је било све од тима тренера Матића. Средином друге деонице црвено-бели су додали гас, убрзали игру и веома лако стигли до предности која се из минута у минут повећавала. Војводина је на стару успевала да исконтролише офанзивни скок наше екипе. Онога тренутка када је Звезда почела да „скаче“ питање победника било је решено.

Екипа са Малог Калемегдана и друго полувреме наставила је у истом ритму, па је публика имала прилику да ужива у атрактивним потезима. Неколико сјаних контри, завршених ефектним закуцавањима подигли су на ноге готово читав „Пионир“. Предност црвено-белих у појединим тренуцима сусрета износила је и 20 поена. Мали пад у игри нашим играчима догодио се у последњих пет минута дуела, па је Војводина успела да резултат смањи на пристојних 11 поена. Најефикаснији актер меча био је Сава Лешић са 18 убачених кошева. Бољи од осталих у гостујућем тиму био је Страхиња Милошевић. Некадашњи кошаркаш нашег тима сусрет је завршио са 16 постигнутих поена.
Звезда је вечерас била јача и за „Делије“. Око 200 најватренијих симпатизера црвено-белих пружало је подршку током свих 40 минута.
Црвена звезда: Човић 5, Цветковић 4, Марковић 11, Илић 4, Лазић 7, Недовић 6, Лешић 18, Николић, Томас 12, Милутиновић 7, Б. Поповић 9, П. Поповић 8.
Војводина: Петковић, Кужета 3, Кесић, Марковић 9, Милошевић 16, Стојачић 11, Ивеља 7, Калинић 8, Бунић 13, Маројевић 4, Дунђерски 6, Вујошевић.

Претходни текстЗвезда узвратила Партизану
Следећи текстЦрвено бели изједначили