Црвено бели савладали Борац

44

На крилима победе у полуфиналу Купа против вечитог ривала фудбалери Црвене звезде на највећем српском стадиону савладали су реновирану екипу Борца из Чачка са 2:0, захваљујући головима Лазовића и Кадуа у наставку. 

Тренер Просинечки захваљујући сјајно одрађеном зимском прелазном року није имао превише проблеме да састави тим, и поред чињенице да услед густог распореда и великог броја утакмица, неколицина играча има проблема са дисциплинским санкцијама, повредама и умором. Такође први пут од почетка пролећне сезоне место у стартних једанаест заузео је и нови љубимац Севера, Филип Касалица који ће заједно са Лазовићем и Милуновићем чинити ударни нападачки трио црвено-белих.
Сусрет је почео минутом ћутања у помен жртвама НАТО бомбардовања које отпочело на данашњи дан пре 13 година.

Од самог старта била је приметна жеља наших играча да брзим голом отворе меч, али организована и дисциплинована одбрана Чачана није дозволила такав сценарио. Имали су Робијеви изабраници иницијативу али прву велику шансу имао је Лазовић „тек“ у 15. минуту када је његов шут искоса са десне стране завршио поред гола. Уследио је период добре игре наше екипе и неколико идеалних прилика, али право ремек дело Милуновића када је избацио целу одбрану Борца из игре, затим покушаји Евандра, Вешовића и опет Милуновића нису уродили вођством. Гол је висио у ваздуху у тим тренуцима, али промене резултата није било. Након великог десетоминутног притиска у последњој трећини првог дела игра Чачани су се стабилизовали и до одласка на одмор успешно одолевали атацима Звезде, која је и овог пута имала сјајну подршку више од 26 хиљада гледалаца. Правило по коме су утакмице пре и после дербија најтеже бар у првих 45 минута се показало као исправно.

У наставку Каду је заменио повређеног Микића који је напустио терен. Заиграли су наши играчи знатно брже, из прве, али бункер ривала успешно је одолевао. Добро је комбиновао наш везни ред, али је завршни пас ка нападачима фалио. Покушавали су наши и из прекида, међутим сигурни голман Бабаљ није се дао преварити. И у тренуцима када је тензија постајала опипљива, када су се многи уплашили да услед исцрпљености емотивне и физичке црвено-бели немају снаге за завршни ударац, севнула је акција по левој страни, Каду је центрирао, а Лазовић у паду разбуктао гротло Маракане. 70. минут, 1:0 за Црвену звезду.

У тим тренуцима пао је велики терет са леђа свим навијачима, лакше се играло, долазило до шеснаестерца гостију, напади су били конкретнији и мало је фалило да поново одлични Тошић реши питање победника десет минута пре краја, али је његов шут главом завршио у рукама противничког голмана. Потпуно незаинтересовани за напад играчи Борца нису показали никакво интересовање за промену резултата све до последњих два-три минута. Изашли су данас играчи у плаво-белим дресовима на нашу половину у покушају да угрозе Бајковића, Мирић је сјајно прекинуо акцију повукао лопту напред, упослио Кадуа, који се варком тела ослобађа чувара и дуплира резултат у 89. минуту.

Овом победом црвено-бели наставили су са серијом тријумфа и задржали максималан учинак у пролећном делу првенства. Следи пауза од седам дана, а онда на Маракану стиже кулски Хајдук. Уз сво уважавање сваког противника, и у том мечу све осим победе нашег тима, представљало би велико изненађење. За крај, информација да се важан детаљ збио пред сам крај меча када је после вишемесечне паузе својих 10 минута на терену добио и Винисиус Пашеко, дочекан бурним овацијама свих присутних на Маракани.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – БОРАЦ 2:0 (0:0)
Стадион: Црвене звезде, Гледалаца: 26.234. Судија: Дејан Сантрач. Стрелци: Лазовић у 70. и Каду у 89. минуту
Црвена звезда: Бајковић, Тошић, Максимовић, Микић (Каду), Петковић, Димитријевић, Евандро, Лазовић (Пашеко), Вешовић, Милуновић, Касалица (Мирић).
Борац: Бабаљ, Живановић, Станић (Спировски), Маслаћ, Зоћевић, Миличић, Продановић, Живковић, Радановић, Јеремић (Радивојевић), Кнежевић (Сепуја).

Претходни текстРашовић потопио Београд
Следећи текстЗвезда боља од Напретка