Самоуверено на Чачане

42

После велике победе у полуфиналу Купа Србије, фудбалери Црвене звезде окрећу се обавезама у Јелен Суперлиги. У оквиру 20. кола овог такмичења на „Маракану“ стиже екипа Борца из Чачка.

Партизан је пао у среду, али времена за одмор и слављe готово да није било. Црвено-бели морају што пре да забораве тријумф над вечитим ривалом и наставе борбу у првенству.
Стратег нашег тима Роберт Просинечки није желео да се превише враћа на дерби.
– Погледао сам поново утакмицу. Имали смо пад од 20 минута у првом полуврему, док смо друго, ако изузмемо шансе Дијаре и Илић, одиграли више него коректно. Новајлије су показале да уз квалитет имају и карактер. Наш циљ је да следеће године будемо најбољи у Србији, и верујем да ови играчи то могу. Партизан нас не интересује, играмо своју игру и то је оно најбитније.

Талентовани стручњак очекује победу против неугодних Чачана.
– Морамо да наставимо са добрим партијама ако желимо да останемо у трци за титулу. Еуфорија је добра, али неопходно је смањити тензију, долази нам ривал који се бори за опстанак и сигурно је да имају високе амбиције. Играчи ће дати све од себе да стигну од нових бодова, одиграће добро и ангажовано а само од тога зависи исход сутрашњег меча. Имамо позитивну атмосферу у свлачионици, тим напредује све боље и боље.
Просинечки још увек не зна када ће на терен Винисијус Пашеко.
– Он није потпуно спреман. Играће када буде заслужио и када проценим да је време за тако нешто– завршио је Роби. 

Филип Касалица постаје прави „џокер“ тима из Љутице Богдана. Он сматра да Звезду у суботу очекује тежак задатак.
– Дерби је иза нас. Већ смо заборавили дуел са вечитим ривалом. Познајем доста играча Борца и мислим да тренутно стање на табели није у складу са њиховим квалитетом. Неће бити лако, али уз верне навијаче и њихову подршку идемо на нова три бода.
У суботњем мечу у нашој екипе неће бити суспендованих Луке Миливојевића и Кристијана Борхе. Наступ Кадуа и Срђана Мијаиловића још увек је под знаком питања. Бразилац је болестан, а млади „везиста“ се опоравља од јаког ударца који је добио на дербију.
 Овај за црвено-беле веома битан сусрет је на програму у суботу 24. марта од 18 часова. Очекује се да ће атмосфера на „Маракани“ поново бити паклена.

Претходни текстЗвезда поражена у дербију
Следећи текстЗорана Аруновић сребрна у Кувајту