Статут усаглашен са одбредбама Закона о спорту

224

Редовна Скупштина усвојила нови Статут

У Медија центру ФК Црвена звезда, Спортско друштво одржало је редовну Скупштину. На дневном реду нашло се пет тачака, а главна тема данашњег заседања била је усвајање новог Статута, који је требало усагласити са одредбама новог Закона о спорту.

Скуп је отворио председник СД Петар Шкундрић.
– Драго ми је што имам прилику да вас поздравим на овај, за нас Звездаше посебан дан. После јучерашње победе у вечитом дербију, нисмо могли да одаберемо боље време за одржавање Скупштине. Сигурно да је овај тријумф фудбалера велики подстрек за све нас, да радимо још боље и јаче. Назире се побољшање у свим клубовима у оквиру Спортског друштва, а то је оно што је најбитније.
Шкундрић се осврнуо и на финансијско стање.
– Ситуација није сјајна, али тако је у целом друштву. Боримо се да обезбедимо егзистенцију из дана у дан. У овом тренутку радим на томе да доведем генералног спонзора који ће нам омогућити да несметано егзистирамо. Тешко је дати јавно обећање, али верујем да смо близу реализације и да ће почетком маја све бити завршено.

У раду Скупштине учествовала су 52 делегата, а сви су били једногласни у доношењу одлука. Нови Статут је усвојен, а већих промена неће бити. Одредбе су усклађене са Законом о спорту, па је тако у року испуњена обавеза према држави. Једина значајнија новина је да ће од сада Скупштина бирати генералног секретара. Звездаши су такође усвојили и завршни рачун за протеклу годину.
Од данас ће УО нашег друштва бити јачи за Небојшу Човића. Председник кошаркашке секције ће у овом телу заменити  досадашњег члана Мирка Павловића.

Претходни текстЦиљ је финале
Следећи текстЗвезда поражена у дербију