Звезда срушила лидера

55

Фудбалерке ЛАСК Црвене звезде савладале су Спартак са 0:1 у Суботици и тако нанеле лидеру на табели први пораз у сезони.

Виђена је велика борба у овом веома занимљивом дербију 13. кола Прве лиге. У првом полувремену домаће фудбалерке су покушавале да стигну до предности, али је међу стативама била веома расположена Алиса Кларк. Наставак сусрета донео је много више узбуђења пред оба гола. У 58. минуту после корнера најспретнија у шеснаестерцу Спартака била је Тара Коркоран која постиже погодак и доводи црвено беле у вођство. Покушавале су домаће играчице да дођу до изједначења, али је наша одбрана била на висини задатка. Одлична партија наших девојака донела им је нови тријумф и сада су смањили разлику на само 3 бода у односу на водећи Спартак и другполасирани Машинац.

СПАРТАК – ЛАСК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:1 (0:0)
Суботица – градски стадион. Гледалаца: 1.000. Судија: Слободан Веселиновић. Стрелац: Коркоран у 58. минуту. Жути картон: А. Пешић (ЛАСК Црвена звезда).
СПАРТАК: Гардијан, Илић, Тенков, Савановић, Словић, Деборах, Чубрило (Адамов), Дамјановић, Дорине, Чанковић, Радојичић.
ЛАСК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кларк, Добросављевић, Смиљковић, Коркоран, Бобић, Попов (Живановић), Ј. Дамњановић (И. Дамњановић), А. Пешић, М. Пешић, Мијатовић (Ђорђевић), Лазаревић (Бајалица).

Претходни текстШампионке повеле у серији
Следећи текстПропуштена прилика за бег са зачеља