Министар спорта Француске посетио џудисте

119

Давид Дује, француски министар спорта, олимпијски и светски шампион посетио је ЏК Црвена звезда.
Обиласком Републичког завода за спорт, уважени гост и легенда џудо спорта значајан део времена посветио је разговору са црвено белим џудистима.

Непосредно пред обраћање члановима ЏК Црвена звезда, Давид Дује захвалио се домаћинима на гостопримству.
Захвалио бих се на прилици за ову посету  као и што сам имао прилике да упознам ово значајно место за српски спорт. Одлично је што сте имали такву способност и визију да окупите све гране  на једном месту и да овде створите један нови извор будућег врхунског спорта -рекао је Давид Дује.
У првим  утисцима посете Републичком заводу за спорт, двоструки олимпијски шампион и троструки освајач светског трона у џудоу је рекао:
У вашем раду заступљена је и научна и медицинска сфера спорта. Искуства и достигнућа у овој области користите касније у практичном раду са такмичарима. То је управо оно што и ми у Француској покушавамо да урадимо у нашем олимпијском центру, који би такође требало да буде извориште врхунског спорта.

Током обраћања џудокама Црвене звезде, Давид Дује је посебно нагласио пријатељство са Иваном Тодоровим, нашим трофејним репрезентативцем а данас првим човеком ЏС Србије, чланом спортске комисије Европске џудо уније.
Српски потенцијал у спорту ми је добро познат, јер ми је то омогућило да упознам и мог одличног пријатеља Ивана Тодорова. Изузетну захвалност вам дугујем јер сам добио прилику да се сретнем са џудистима. Њима овом приликом желим да кажем да оног тренутка када вежете појас  имате могућност  све да достигнете,  па чак да једног дана постанете и министар.

Давид Дује је ову прилику искористио да младим спортистима пренесе неко од својих искустава.
Тренирајући овде на струњачи, сви снови су вам дозвољени.  Најважније је да  сви снови могу постати стварност. Немојте се ограничавати у циљевима. Само на тај начин можете достићи максимум, да једног да додјете на Олимпијске игре и освојите олимпијско одличје.
Посета џудистима Звезде била је прилика да први човек француског спорта званично упути позив за заједничке припреме.
Имамо срећу да се бавимо изузетним спортом. Ми џудисти најбоље знамо да само заједничким радом можемо да постигнемо максимум. Управо зато вас и позивам да дођете у Француску и да учествујете у нашим  припремама.

Легендарна француска џудока, најбољи џудиста свих времена, Давид Дује још једном се осврнуо на пријатељство са српским џудистом Иваном Тодоровим.
У Француској смо увек изузетно ценили српске џудисте и увек смо имали одличне односе. Мислим да заправо на исти начин размишљамо. Надам се и верујем да ће управо из Србије, доћи следећи најбољи џудиста или џудисткиња свих времена. Сви рекорди постоје зато да би се потукли. То је и разлог због кога ћу и ја бити веома срећан када чујем да је неко други заслужио ово признање. За нас старије права је срећа и привилегија да видимо како ви наредујете и побеђујете– закључио је Давид Дује.

Претходни текстУбедљиво против Смедерева
Следећи текстМакаби прејак за Звезду