Страхиња Бунчић освојио сребро на ЕЈУ турниру

61

Страхиња Бунчић одушевио је на ЕЈУ турниру за кадете у Загребу. У одличној конкуренцији 54 младе џудоке, Звездина узданица у репрезентативном дресу у категорији до 66 килограма у потпуности је испунио циљ и из главног града Хрватске враћа се са вицешампионским звањем.

Изузетно сам задовољан успехом и сребрном медаљом. Искрено нисам очекивао овакав успех јер је ово први турнир, а конкуренција је више него одлична – рекао је по завршетку финалне борбе наш Страхиња Бунчић.

Да је конкуренција у Загребу била заиста одлична најбоље говори број учесника. Само у конкуренцији до 66 килограма, чак 54 млада борца одмеравали су снаге у жељи да се домогну неке од медаља. На путу до финала Звездин млади ас успео је да оствари пет победа. У првом мечу са домаћим такмичаром Иваном Капетановићем комбинацијом оучи гари и учи мате изборио је пролазак у друго коло. Једнако сигуран био је Страхиња и у наредном колу. У мечу  са Швеђанином Расмусом Декартом Бунчић није дозволио изненађење. Леви косото-гари а затим и сеионаге узданицу нашег клуба одвео је у трећу рунду такмичења где га је чекао  Украјинац Виталиј Шепел. Ипак ни он није успео да помути планове Бунчићу. Хараи гоши техника била је кобна за Украјинца. Улазак у финале решен је у полуфиналном дуелу са немачким такмичаром Маријусом  Агаријусом.  Бунчић је и у овом петом мечу забележио победу, хараи гоши техником за коју је добио вазари.

У финалном мечу са Немањом Мајдовим из Босне и Херцеговине спортска срећа није била наклоњена узданици Србије.
Задовољан сам јер сам прошле године био болестан и нисам ни имао прилике да учествујем на овом турниру у Загребу. Ипак сада је све дошло на своје. Показао сам да сам у одличној форми и остварио резултат вредан сваке пажње.Ипак ово је само почетак такмичарске године. Уверен сам да ћу и на наредним такмичењима на најбољи начин представљати своју земљу и мој вољени клуб, моју Црвену звезду – закључио је Страхиња Бунчић.

 

Претходни текстУбедљива победа Звезде
Следећи текстЦрвено беле лако савладале Нивес