Пораз који храбри

39

Црвена звезда Вет није успела да приреди изненађење. У другом колу првенства Србије Црвена звезда Вет – Партизан 6:8 (1:0, 2:4, 1:2, 2:2). Стрелци за наш тим су били Аксентијевић 2, Васовић, Ранђеловић, С. Рашовић и В. Рашовић.

И поред пораза наши ватерполисти су показали да не морамо да бринемо за будућност Ватерполо клуба. Јак отпор и одлична игра уз феноменалне интервенције Гојка Пијетловића наговестиле су  да ће овај сусрет бити веома занимљив. У првом периоду игре наш тим је био бољи. Голом Срђана Аксентијевића из петерца и јаком одбраном црвено бели решавају прву четвртину у своју корист  (1:0). У другој четвртини после изједначења наш тим долази до предности од 3:1 головима Васовића и Рашовића, али онда понестаје среће. Партизан стиже до изједначења, а пред крај овог периода када су сви очекивали да се на одмор оде са нерешеним резултатом гости долазе до још једног гола и одлазе на полувреме са 3:4.
У наставку сусрета црвено бели мало посустају. Партизан долази и до два гола предности и на крају трећег дела игре води са 4:6. Наши ватерполисти у последњој четвртини чине све како би преокренули резултат у своју корист. Прво Аксентијевић смањује на 5:6, затим после новог вођства гостију од два гола предности Рашовић сјајно испливава контру и смањује на 6:7. Међутим када се чинило да црвено бели могу да дођу до изненађења, гости постижу гол и стижу до коначних 6:8.

Претходни текстКошаркашице забележиле 10. узастопни тријумф
Следећи текстЦрвено – беле бране трофеј