Просинечки: „Квалитетна игра“

38

Утакмица против данског прволигаша Хорсенса обрадовала је Роберта Просинечког. Шеф је задовољан приказаним током деведесет минута, а карактер и колективни дух приказан у тренуцима кад су груби Данци потврдили тај епитет за Робија представља додатан плус код својих првотимаца.

Момци су вечерас играли квалитетно! Постигли смо два гола, створили  три-четири перфектне шансе и на најлепши могући начин завршили меч против Хорсенса. Драго ми је да смо реаговали на тврду и грубу игру Данаца. Карактер и квалитет су у тим тренуцима испливали на видело, а све је употпуњено добром тркачком и тактичком партијом – поносан је на своје изабранике Просинечки.
Поједини играчи су били баш по Робијевом укусу…
Евандро се опоравио и одмах показао колико је важан играч за наш колектив. Везни ред су на најбољи могући начин “држали” Мићко и Лука Миливојевић где су обавили велики посао. Бекови су маестрално користили продоре по свијим странама терена, а рекао бих да је Борха данас одиграо своју најбољу партију на припремама. Лука Милуновић је још једном доказао зашто је велико појачање за Црвену звезду, ту су још и Вешовић, Каду, Мирић, али и штоперски тандем Тошић-Максимовић…Ако гледамо ширу слику видећемо да већ сада поседујемо квалитет и ширину у игри.
Грубост Данаца имала је и своју жртву. Штопер Никола Максимовћ је после одиграних 45 минута напустио терен због повреде чланка, а стручни стаб чека лекарки преглед како би утврдио тежину повреде.
Макса је добио јак ударац, а тек након лекарског прегледа биће познато колико је озбиљна повреда – Констатовао је Роби онда се осврнуо на прегрубу игру данске екипе. – Није ми логчно да неко у пријатељсим дуелма игра оволико тврдо и на граници фаула. Међутим, на старту смо се помирили са чињеницом да они неће одустати од свог стила игре. Зарадили су чак и црвени картон, након којег смо им допустили да играју са једанаесторицом играча и доказали фер-плеј. Мене весели карактер којим смо одговорили на њихову грубост, као и чињеница да умемо да се носмо са таквим екипама.

Мотор црвено-белих против данског Хорсенса без сумње је био Лука Миливојевић. Иако новајлија одмах је прихватио одговорност коју са собом носи игра у Звездином дресу, а сарадња са осталим саиграчима била је на веома задовојавајућем нивоу. Попут осталих саиграча и Лука сматра да им резултат током пријатељских мечева у Анталији није у првом плану.
Нагласио бих да победа не треба да буде у првом плану. Мени је важније да смо створили доста шанси у утакмици против изузетно грубе екипе.  Физички се добро осећамо и самопоуздање расте из меча у меч, а круна свега треба да буде почетком марта кад нас очекује старт пролећног дела шампионата.
Миливојевића радује сјајана сарадња са саиграчима у везном реду…
Добро смо сарађивали. Уклопио сам се, а драго ми је да сам стручном штабу потврдио да са успехом могу да играм на две позиције. Подједнако ми одговара улога задњег везног, као и она кад се налазим иза нападача. Додао бих да смо деловали врло компактно и агресивно, а противник није створио много прилика за за погодак. Евидентно је да се уигравамо, а тек ће се наша игра искристалисати како се буде ближио почетак првенства…
 …а управо је то оно што сви Звездаши нестрпљиво прижељкују…
Признајем да има треме кад посмислим на старт шампионата и мечеве које ћемо играти пред нашим навијачима. До утакмице против Спартака морамо дићи форму и агресивност јер ћемо само тако бити најбољи кад је најпотребније – закључио је Миливојевић.

Претходни текстЗвезда победила Хорсенс
Следећи текстНови пораз у СЕХА лиги