Милуновић срећан због гола, Просинечки због игре

41

Кажу да је нападачима при преласку у нову средину најважније да пробију лед и постигну погодак који би их растеретио каснијег притиска. Лука Милуновић је то учинио већ на другом сусрету у црвено-белом дресу и на тај начин најавио да ће бити велика претња за све супрлигашке дефанзивце.

Пресрећан сам! Погледао ме Бог и наградио за труд који сам уложио у претходном периоду. Погодак је очигледна последица ангажовања и пресинга на којем инсистира шеф стручног штаба. Наравно, цела екипа је играла на високом нивоу, сјајно смо „шетали“ лопту и испоштовали велики део онога што је био договор у свлачионици.
Милуновић је свестан да ће уз квалитетан рад на припремама резултати у пролећном делу шампионата доћи као логична последица ствари.
Знамо да ће нам све ове добре игре у Анталији бити од велике користи у наставку Јелен Суперлиге. Спремамо се најбоље што можемо, а резултати у ће бити рефлексија нашег рада. Уклапамо се у све системе игре и не представља нам проблем уколико се наш тренер одлучи да форсира неку од уиграних формација – оптимиста је Лука Милуновић.

Трећа срећа. Тако је било и овог пута. Наши првотимци су након два ремија у Анталији забележили и прву победу која ће им пре свега значити на психолошком плану. Посматрајући Роберта Просинечког током утакмице стиче се утисак да црвено-бели не одустају од свог стила игре, а он је коначно дао и резултат – поражена је веома квалитетна екипа бугарског Литекса. Управо из тог разлога од Робија смо велики број похвала на рачун својих изабраника.

Вечерас смо одрадили одличан посао. Играчи су испоштовали све што смо се договорили у свлачионици, нарочито ме радују ситнице на којма инсистирам још од доласка у Црвену звезду. Наравно, има детаља који морају да се исправе. Евидентно је да недостаје она препознатљива свежина у игри, али морам им честитати на трчању, ангажовању и упорности – јасан је Просинечки.
Вискок проценат поседа лопте и пресинг на задњу линију противничке екипе није изостао ни против Литекса.
Пресинг се иплатио, нарочито код другог гола. Литекс је сјајна и млада бугарска екипа која много трчи, а ми смо им парирали, блокирали им задњулинију и онемогућили их да се „разлете“ по терену – рекао је Роберт Просинечки, а потом скренуо пажњу на наше дефанзивце. – Последња линија нам није најбоље уиграна, недостаје им мирноћа и сигурност код оног најважнијег додавања. Међутим, честитао бих и њима на квалитетно обављеним задацима у одбрани.
Меч против Бугара је дословно имао пријатељски карактер јер су на клупама седели млади стручњаци који су средином деведесетих са успехом носили дрес славне Барселоне. Дирљив сусрет Христа Стоичкова и Роберта Просинечког обележио је овај меч у Анталији.
Видео сам Христа још пре два дана, али смо тек данас стигли да се испричамо и разговарамо о многим заједничким темама. Неизоставни део је био подесћање на славне дане проведене у Каталонији, а након прошлости акценат је био на актуелном тренутку. Причали смо о њеовој екипи, нашој Црвеној звезди…Све у свему један диван сусрет! С обзиром да је Стоичков у Анталији и наредних дана нема сумње да ћемо имати још прилике за дружење – завршио је наш стручњак.

Претходни текстПрва победа на припремама у Анталији
Следећи текстЦрвено белима измакла победа